استانداردسازی محصولات دانشبنیان مورد توجه جدی قرار گیرد
دکتر بابک مختاری در حاشیه افتتاح دفتر استانداردسازی پارک علم و فناوری خوزستان که در مرکز رشد فناوری استان برگزار شد، با اشاره به افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان و هدف گذاری انجام شده برای تأمین 50 درصد از تولید ناخالص ملی کشور از طریق اقتصاد دانش بنیان، اظهار کرد: بر این اساس لازم است مقوله استانداردسازی محصولات دانش بنیان به صورت جدی مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: استانداردسازی محصولات از همان ابتدای طراحی، تولید و ورود به بازار مصرف هم بهصورت مشاوره و هم در قالب کمک به تدوین استاندارد برای شرکتهای دانشبنیان انجام میشود تا این شرکتها بتوانند در بازارهای داخلی و بینالمللی محصولات مورد تأیید استاندارد را ارائه دهند.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان افزود: دفتری که هماکنون در پارک علم و فناوری خوزستان تأسیس شد سومین دفتر استانداردسازی کشور است که با همکاری اداره کل استاندارد استان خوزستان افتتاح شده است در حال حاضر از افتتاح اولین مرکز در کشور بیش از دو ماه نگذشته و به دلیل این که حوزه دانشبنیان در کشور حوزه جدیدی است، احساس نیاز به افتتاح این دفتر احساس و تأسیس آن نیز بهموقع انجام شد.
مختاری با اشاره به این که یکی از مشکلات اساسی شرکتهای زیرمجموعه پارکهای علم و فناوری استانداردسازی محصولات دانشبنیان بود، گفت: اگر این شرکتها بتوانند با مشاوره و راهنمایی مسؤولان سازمان استاندارد برای محصولات تولیدی جدید خود استاندارد جدیدی تدوین کنند، بهراحتی میتوانند با قدرت بیشتر در بازار ملی و بینالمللی حاضر شوند.
همچنین در حاشیه این مراسم دکتر رضا دهدشتی مدیرکل استاندارد خوزستان، با بیان این که یکی از فعالیتهایی که سازمان استاندارد وظیفه قانونی انجام آن را بر عهده دارد استانداردسازی به معنای تدوین استاندارد برای هر گونه کار، فعالیت، تولید یا خدمت است، اظهار کرد: این دفتر قرار است ارتباطی میان سازمان استاندارد، صنعت و علم و فناوری در جهت ایجاد و تدوین استانداردهای ملی در حوزههای فعالیت این مراکز برقرار کند.
وی افزود: به عبارت دیگر قرار است برای هر کاری که در این مرکز (مرکز رشد و پارک علم و فناوری) در حال انجام است، یک استاندارد تدوین کنیم تا کار با استاندارد و کیفیت بالاتری انجام شود. با توجه به اینکه این ارتباط از قبل هم به میزان بالایی وجود داشت به پیشنهاد دکتر مختاری این دفتر راهاندازی شد تا کار کاملأ توسعه یابد و از همه جهات استفاده شود.
مدیرکل استاندارد خوزستان گفت: برای این که تشخیص دهیم کاری که انجام میدهیم درست است و با کیفیت قابل قبولی انجام میشود، نیاز به معیار و حدودی است؛ این معیارها و حدود در قالب همین استانداردها تدوین میشوند، بنابراین اگر ما بتوانیم برای فعالیتهایی که در این مرکز در حال انجام است استاندارد بنویسیم میتوانیم حداقل از کیفیت انجام آن کار اطمینان حاصل کنیم.
به گزارش ایسنا، دهدشتی با بیان این که راهاندازی دفتر استانداردسازی یک کار جدید و ناشی از یک تجربه تفاهم قبلی با مرکز رشد فناوری است، افزود: این دفتر اولین دفتر استانداردسازی در استان است. امروز همچنین دفتر استانداردسازی دانشگاه شهید چمران افتتاح میشود که هدف از تأسیس آن دفتر نیز بازنگری کیفی هر نوع کار و فعالیت در دانشگاه است.
No tags for this post.