موفقیت پژوهشگران ایرانی درمهندسی سرطان با پرینت سه بعدی کانال های میکروسیالاتی

امروزه مقابله با سرطان نیازمند اتخاذ رویکرد های نوین مهندسی و ایجاد ارتباط گسترده با سایر زیرمجموعه های پزشکی و نیز علوم پایه زیستی و دارویی است.این دسته از رویکردهای نوین مهندسی در آینده نزدیک منجر به ایجاد انقلاب در عرصه شناخت، درمان و ترمیم بافت های سرطانی خواهد شد.
هدف اصلی مهندسی سرطان دستیابی به روش های منحصر به فرد تشخیصی و درمانی سرطان متناسب با فرد مبتلا می باشد که به آن personalized medicine یا پزشکی مبتنی بر فرد گفته می شود.
در نتیجه این امر، می توان به درک بهتری از چگونگی مراحل مختلف رشد و تهاجم تومورهای سرطانی دست یافت و در تمامی مراحل تشخیص، درمان و حتی ترمیم بافت های بعد از درمان یک رویکرد کاملا مستقل و متناسب با نوع بیمار اتخاذ کرد و از این طریق مبارزه با سرطان را به صورت هوشمندانه و هدفمند پیگیری کرد.
دستیابی به این هدف مستلزم یکپارچه سازی اصول بیولوژیک سرطان بر پایه فناوری های مهندسی است که امروزه این کار از طریق مدل کردن سه بعدی تومورهای سرطانی و ماتریس خارج سلولی آنها توسط یکسری از ریزافزاره های مهندسی انجام می گیرد.
ساخت این دسته از ریزافزاره ها از جمله ریزافزاره های میکروسیالاتی به علت دقت بالای کار در مدل سازی بافت مورد نظر از حساسیت زیادی برخوردار است، از جمله روش های مرسوم جهت ساخت این دسته از ادوات و تراشه ها می توان به روش های بر پایه لیتوگرافی نوری و لیزری اشاره کرد که بسیار گران قیمت، زمان بر و البته دقیق است . 
آن چه که امروزه مورد توجه محققان در سراسر جهان قرار گرفته است دستیابی به تراشه های میکروسیالاتی چند لایه و سه بعدی جهت مدل سازی تومورها ، انجام مطالعات مقاومت دارویی و در نتیجه اتخاذ پروتکل درمانی متناسب با فرد بیمار در کمترین زمان و با کمترین هزینه ممکن و تنها با سفارش از طریق ایمیل است .
دست یابی به این هدف امروزه از طریق پرینترهای سه بعدی و بالاخص استریولیتوگرافی مقدور شده است به طوری که دست یابی به ساختارهای چند لایه توسط روش های مرسوم لیتوگرافی نوری بسیار زمان بر بوده است.
بدین منظورگروه تحقیقاتی زیست مواد و مهندسی بافت پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی به راهنمایی دکتر مجیدزاده با ساخت دستگاه پرینتر سه بعدی با تکنولوژی استریولیتوگرافی مطالعه بافت های تومورال در محیط آزمایشگاهی و بررسی های دارویی آن ها توسط تراشه های میکروسیالاتی را مورد هدف قرار داده است.
امیر صیفوری دانشجوی دکتری مهندسی مواد دانشگاه تهران به عنوان سازنده دستگاه گفت که می توان با ساخت تراشه های میکروسیالاتی در زمینه شکار و شمارش سلول های سرطانی از خون بیماران و کشت سه بعدی آن ها اطالاعات گران قیمتی را از نحوه رفتار بافت سرطانی در هر مرحله از پروسه درمانی بیماران به دست آورد و در این راستا پروتکل درمانی خاص متناسب با آن شخص را اتخاذ کرد.
به گزارش ایرنا ، در این راستا گروه زیست مواد و مهندسی بافت پژوهشکده سرطان سینه از همکاری تمامی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی علاقه مند جهت انجام طرح های مشترک در زمینه های طراحی و ساخت تراشه های میکروسیالاتی توسط تکنولوژی استریولیتوگرافی در کاربردهای زیستی و پزشکی استقبال می کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا