ابتکار: دریاچه ارومیه نباید به نقطه غیرقابل بازگشت برسد
معصومه ابتکار روز سه شنبه درجلسه پایش دریاچه ارومیه در دانشگاه تبریز بااشاره به ساخت جاده دریاچه ارومیه اظهارکرد: مراحل اصلاح این جاده هر چه زودتر انجام گیرد تا جریان عبور و گردش آب به هر نحو ممکن اتفاق بیفتد.
وی تاکیدکرد: باید هرچه سریع تر برای بازنگری و اصلاح مهندسی دریاچه ارومیه به نحوی که حداقل تاثیر در گردش آب و رسوب را داشته باشد، اقدام کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ضروری است کانون های جدید تهدیدها و آسیب های حاصل از گرد و غبار شناسایی و برنامه های تفکیک اجرا شود.
ابتکار با اشاره به برنامه های شناسایی کانون های گرد و غبار از دانشگاه تبریز خواست تا گزارش های خود را در این زمینه در ستاد ملی مبارزه با گرد و غبار ارائه دهد تا در سطح ملی نیز اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه در سطح بین الملل نیز حساسیت ها به دریاچه ارومیه ایجاد شده است، افزود: مشارکت بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه در حال انجام است.
ابتکارادامه داد: آثار خشک شدن این دریاچه علاوه بر اهمیت زیست محیطی آن می تواند نقشی در اقتصاد کشاورزی، منابع طبیعی و مردم منطقه داشته باشد.
وی تاکید کرد: مدیریت پروژه ها بسیار حساس است و این پایش باید بسیار دقیق و بر اساس برنامه زمان بندی شده پیش رود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: میزان همخوانی با اهداف تعیین شده همراه با در نظر گرفتن زمان بسیار مهم است و هر چه قدر تاخیر داشته باشیم، خشک شدن دریاچه استمرار داشته و فعالیت های مخرب ادامه خواهد یافت.
ابتکارخاطر نشان کرد: توسعه اراضی کشاورزی و استفاده از آب زنگ خطری برای خشکی دریاچه ارومیه است و نباید صرفا به برنامه آبیاری تحت فشار توجه شود بلکه فرهنگ و نگرش مردم منطقه بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: باید آموزش چهره به چهره به روستائیان ادامه یابد تا حساسیت و توجه به احیای دریاچه از درون خود مردم و با ایجاد جریان اجتماعی شکل بگیرد و گرنه سیاست های عملی اجرایی تاثیرگذار نخواهد بود.