حمایت‌ بانک توسعه اسلامی از اجرای طرح‌های تحقیقاتی در ایران

 دکتر محمود مولی نژاد که در نشستی با خبرنگران سخن می‌گفت با اشاره به مشکلات زیست محیطی کشور در خصوص آلودگی هوا و ریزگردها، افزود: بر اساس آمارها از میان 10 کشور اول دنیا در زمینه تولید گازهای گلخانه‌یی، ایران، هشتمین کشور دنیا در این شاخص است.

وی با تاکید بر این که ایران بر اساس معاهده کیوتو، ایران باید تا سال 2019 تغییراتی در این زمینه ایجاد کند، اظهار کرد: در این زمینه استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند تحولات چشمگیری را ایجاد کند که در این حوزه نیز اقداماتی صورت گرفته است.

مولی نژاد ادامه داد: از سوی بانک توسعه اسلامی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران متولی تدوین سند راهبردی همکاری‌های علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران با این بانک شد که این سند تدوین و ارائه شده است. بر اساس این سند حوزه‌هایی چون انرژی‌های نو، آب، داروهای نوترکیب و بیولوژیکی و کنترل ریزگردها به عنوان حوزه‌های اولویت‌دار تعیین و بر اساس آن 13 پروژه کلان تعریف شده است.

وی خاطرنشان کرد: در این همکاری‌ها پروژه‌های مهم در حوزه‌های تعریف شده از سوی بانک توسعه اسلامی مورد حمایت قرار می‌گیرند.بر اساس سیاست جدید بانک توسعه اسلامی، این نخستین بار است که بحث سرمایه گذاری در توسعه علوم و فناوری در بین کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در دستور کار آن بانک قرار گرفته و این سند راهبردی اساس همکاری جمهوری اسلامی ایران و بانک توسعه اسلامی است.

قائم مقام رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در امور بین الملل، همکاری و حمایت اتحادیه اروپا از طرح‌های تحقیقاتی ایران را از دیگر زمینه‌های توسعه فناوری در کشور عنوان و تصریح کرد: کشورهای اتحادیه اروپا اخیرا مایل به همکاری با جمهوری اسلامی ایران هستند که برای این همکاری‌ها در هر کشوری مرجعی انتخاب می‌کنند که در جمهوری اسلامی ایران، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران را به عنوان هماهنگ کننده سرمایه گذاری اتحادیه اروپا انتخاب شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا