شبیه سازی فتوسنتز در فضا به کمک یک ماده بلوری
اکتشافات فضایی مشکلات زیادی دارد اما یکی از اصلیترین این مشکلات نبود اکسیژن در فضای خارج از اتمسفر کره زمین است. روی زمین یک سامانه توسعه یافته طبیعی وجود دارد که حیات انسان را امکان پذیر میکند. در فضا نیز به یک سامانه مشابه نیاز داریم.به نظر میرسد ایجاد چنین سامانهای کار آسانی باشد.
گروهی از دانشمندان دانمارکی یک جاذب جامد برای اکسیژن ساختهاند که در مقایسه با مخازن فشار بالای اکسیژن سه برابر ظرفیت بیشتر دارد.آنها همچنین یک برگ مصنوعی ساختهاند که قادر است فرآیند فتوسنتز را انجام دهد. این گروه تحقیقاتی یک مادهی بلوری سنتز کردهاند که شبیه یک هموگلوبین مصنوعی چگال است و میتوان در جذب، ذخیره سازی و انتقال اکسیژن استفاده کرد.
برای جذب تمام اکسیژن موجود در یک اتاق،10 لیتر از این ماده جامد کافی است. چند دانه از این ماده، اکسیژن مورد نیاز برای یک تنفس را در خود دارد. اکسیژن ذخیره شده در این ماده جامد در اثر گرم شدن تدریجی رها میشود.
مک کنزی استاد فیزیک دانشگاه دانمارک جنوبی که هدایت این پروژه را بر عهده داشته است، میگوید: این ماده میتواند اکسیژن را چندین بار جذب و رها سازد بدون اینکه توانایی خود را در این زمینه از دست بدهد . این جاذب همانند اسفنج است که آب را به خود جذب میکند و سپس با فشردن آن، آب جذب شده آزاد میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این فرآیند میتواند بارها و بارها تکرار شود بسته به شرایط محیطی همچون میزان اکسیژن، دما و فشار چند ثانیه تا چند روز طول میکشد تا این ماده جامد اکسیژن محیط را به خود جذب کند نمونههای مختلف این میتواند با سرعتهای متفاوتی اکسیژن را جذب نماید.
No tags for this post.