معاون وزیر بهداشت: دانشگاه ها باید به بازار راه پیدا کنند
دکتر باقر لاریجانی روز شنبه در مراسم افتتاحیه هشتمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین و اولین کنگره ملی علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان اظهار داشت: مفهوم راهیابی دانشگاه ها به بازار، این نیست که آنها در همه کارها چرتکه به دست بگیرند، بلکه استادان و دانشجویان ما باید قدم های موثری برای حل مشکلات و نیازهای جامعه در قالب کارآفرینی و شرکت های دانش بنیان بردارند.
وی با بیان این که در سال های گذشته، فعالیت استادان دانشگاه در شرکت های خارج از دانشگاه یک عیب بود، گفت: این تابو باید شکسته شود و از نظر ما حضور استادان دانشگاه و فعالیت آنها در شرکت های دانش بنیان یک افتخار است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: دنیا این مسیر را طی کرده است و الان می بینیم به عنوان مثال، یک استاد دانشگاه در کشوری پیشرفته با 400 شرکت دانش بنیان همکاری دارد و این همکاری نباید لزوما به صورت فیزیکی باشد چرا که محققان و متخصصان می توانند اختراعات، پتنت ها و حتی ایده های خود را به این شرکت ها بفروشند و هم خود و هم دنیا را از نتیجه این تحقیقات، بهره مند سازند.
وی تاکید کرد: استادان و دانشجویان ما نباید به دنبال کارهای سنتی باشند زیرا کار سنتی، از مدت ها قبل مرده است و باید به دنبال کارهای جدید و نو باشیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با انتقاد از وابستگی بیش از حد تحقیقات دانشگاهی به دولت و بودجه های دولتی، گفت: در کشور بین 80 تا 90 درصد تحقیقات ما از سیستم دولتی بیرون می آید درحالی که در کشورهای پیشرفته، این آمار کاملا برعکس است و دولت ها فقط از 10 درصد تحقیقات آن هم تحقیقاتی که بازار خوبی ندارند، حمایت می کنند.
وی به فعالیت پنج هزار و 600 آزمایشگاه پزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود سه هزار آزمایشگاه دولتی و دو هزار و 600 آزمایشگاه بخش خصوصی در کشور فعال هستند که برای ایجاد یک شبکه نظارتی بر آنها باید کار زیادی انجام گیرد.
لاریجانی به مسئولان آزمایشگاه های پزشکی توصیه کرد که به جای فعالیت پراکنده در واحدهای کوچک به فکر شبکه سازی و استفاده از توان جمعی یکدیگر باشند و ایجاد شرکت دانش بنیان در قالب آزمایشگاه را جدی بگیرند.
هشتمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین و اولین کنگره علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان تا روز 19 بهمن ماه در محل سالن همایش های رازی ادامه خواهد داشت.