پیش بینی وجود 3 میلیون بیمار مبتلا به اندومتریوز در کشور
به گزارش پژوهشگاه فناوری های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی، سرپرست تیم جراحی لاپاروسکوپی مرکز درمان ناباروری ابن سینا افزود: بیشتر مبتلایان به اندومتریوز در کشورمان بیماری خفیف یا متوسط دارند که اغلب یا نیازی به درمان ندارند و یا به درمان های دارویی پاسخ می دهند.
دکتر 'شاهین خزعلی' شیوع این بیماری را در بین زنان در سنین باروری، بین سه تا 10 درصد اعلام کرد.
بیماری اندومتریوز با حضور بافت نابجای جدار داخلی رحم در سایر قسمت های حفره لگن به ویژه اطراف تخمدان ها، لوله های فالوپ، روده و در مواردی مثانه تعریف می شود.
این بیماری عموما با درد شدید و دوره ای که عموما در دوره قاعدگی شدت می گیرد و دردهای حین مقاربت و نیز علائم گوارشی نظیر نفخ شکمی، یبوست یا اسهال و گاهی خونریزی گوارشی همراه است.
رئیس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا نیز گفت: آمار انجمن جراحی های کم تهاجمی زنان انگلستان BSGE نشان می دهد که در سال 2015 مرکز ناباروری ابن سینا با انجام 52 عمل جراحی اندومتریوز پیشرفته، رتبه پنجم را در میان مراکز تحت نظارت و استاندارد این انجمن کسب کرده است.
دکتر محمدمهدی آخوندی افزود: رتبه اول تا چهارم به ترتیب متعلق به مرکز آکسفورد با 74 عمل جراحی، بیمارستان UCLH با 67 عمل، CEMIG در بیمارستان سنت پیترز با 61 عمل و مرکز ویرال در لیورپول با 58 مورد بوده است.
وی با بیان اینکه جراحی های پیشرفته اندومتریوز، مطابق با استانداردهای روز دنیا در کشور انجام می شود، تاکید کرد: لازم است این نوع از اعمال جراحی، توسط جراح زنان با تبحر و تجربه در انجام لاپاراسکوپی پیشرفته به ویژه درمان اندومتریوز، و با حضور تیمی از متخصصان مانند جراحان کولورکتال و اورولوژیست انجام شود چرا که این جراحی ها بسیار حساس هستند و گاهی چند ساعت به طول می انجامد.