این انسان باستانی بدون آتش در عصر یخبندان دوام آورد

گروهی از پژوهشگران در حال مطالعه و بررسی شباهت های گونه انسانی هوموهیدلبرگ و انسان های هوشمند هستند . این تیم تحقیقاتی با سرپرستی  نیکلاس کانارد، جوردی سرانگلی و  کریستوفر میلر ، سه تن از پژوهشگران دانشگاه توبینگن و مرکز تکامل بشر و محیط زیست باستان سنکنبرگ آلمان، در حال بررسی بقایای برجای مانده از این انسان ها و مقایسه تطبیقی آن با ابزارهای انسان های هوشمند هستند. به اعتقاد این تیم تحقیقاتی ، انسان های هوموهیدلبرگ که در حدود سیصد هزار سال پیش در شونینگن زندگی می کردند ، بسیار به انسان های هوشمند شباهت داشتند.

انسان های هوموهیدلبرگ در گروه های اجتماعی زندگی کرده، به طور هماهنگ به شکار می پرداختند و با یکدیگر در ارتباط بودند.

شواهد به دست آمده از سایت های باستانی گویای این حقیقت است که انسان های هوموهیدلبرگ در گروه های اجتماعی زندگی می کردند، به طور هماهنگ به شکار می پرداختند و با یکدیگر در ارتباط بودند.

در کاوش ها و حفاری های انجام شده در محوطه پیش از تاریخی شونینگن ، ابزارهای چوبی ، استخوانی و سنگی متعلق به دوران پارینه سنگی که به خوبی حفظ شده بود ، به دست آمده است. به همراه این ابزارها یک ابزار چکشی منحصر به فرد ساخته شده از استخوان بازوی یک ببردندان شمشیری نیز کشف شده است. همچنین در این سایت باستانی شواهد و مدارکی از شکار جانوران بزرگ به دست آمده است.

قابل ذکر است که این تیم باستان شناس در کاوش های خود در این سایت، شواهد قانع کننده ای مبنی بر استفاده آتش توسط انسان های هوموهیدلبرگ پیدا نکرده اند .

کریستوفر میلر در یک مصاحبه مطبوعاتی توضیح می دهد که: یافته های به دست آمده از شونینگن نشان می دهد که انسان های باستان می توانسته اند در دوره یخبندان شمال اروپا بدون دسترسی و کنترل آتش زنده بمانند.

این پژوهش ها و نتایج حاصل از کاوش های باستان شناسی شونینگن در آخرین شماره مجله تکامل انسان (Journal of Human Evolution) به چاپ رسیده و در دسترس است.

ترجمه: فاطمه کردی 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا