کنترل بیولوژیک آفات در راستای کشاورزی پایدار است
دکتر جواد کریمی در گفتوگو با ایسنا، در حاشیه سومین همایش ملی کنترل بیولوژیک در کشاورزی و منابع طبیعی کشور، اظهار کرد: کنترل بیولوژیک آفات در قالب کشاورزی پایدار کمک میکند تا بتوانیم غذای سالم و کافی را برای نسل حاضر فراهم و محیط زیست و کره زمین را برای نسلهای آینده حفظ کنیم.
وی ادامه داد: امروزه نگرانی بسیاری در خصوص مسائل مرتبط با آفتکشیهای شیمیایی از جمله آلودگیهای زیستمحیطی و طغیان و بروز آفات نوظهور در کشاورزی، بهداشت و دامپزشکی وجود دارد.
دبیر علمی سومین همایش ملی کنترل بیولوژیک در کشاورزی و منابع طبیعی کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه در همایش جاری سه رکن اساسی در اجرای کنترل بیولوژیک شامل سازمان اجرایی، سازمان حفظ نباتات کشور، تولیدکنندگان، کاربران، بخش تحقیقات و آموزش که در مسائل کنترل بیولوژیک کشور دخالت داشته حضور دارند، فرصت دو روزه همایش بستری مناسب جهت هماندیشی این عوامل، رفع یا کم کردن فاصله بین این بخشها و تلاش جهت ارتقاء سطح اجرا و تولید کنترل بیولوژیک کشور را فراهم میکند.
کریمی با بیان اینکه موضوع کنترل بیولوژیک کشور تقریبا بیش از 20 سال بوده که به شکل نوین در کشور دنبال میشود تا به عنوان بخشی کلیدی در برنامههای مدیریت آفات وارد شود، ولی هنوز توسعه کافی نیافته است، عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم در این امر فرهنگسازی است تا جامعه به سطحی برسد که مردم تفاوت محصول سالم و ناسالم را درک کرده و حاضر شوند متقاضی محصول سالم به رغم هزینه بیشتر شوند که در این مسیر رسانهها نقش مهمی را ایفا میکنند.
وی اضافه کرد: امروزه لازم است تا با نگاهی جامع به توسعه متوازن کنترل بیولوژیک آفات در کشاورزی، منابع طبیعی، کنترل ناقلان عوامل بیماریزای انسانی و دامی توجه شود همچنین سازوکارهای مرتبط با بررسی و ثبت فرآوردههای بیولوژیک که نیم قرن است تدوین شده بازنگری شود.
دانشیار گروه گیاه پزشکی دانشگاه فردوسی با اعلام اینکه این همایش با حضور 200 محقق، استاد دانشگاه، پژوهشگر، کارشناسان تولید، دانشجویان و کشاورزان از سراسر کشور برگزار شد، بیان کرد: 205 مقاله از سراسر کشور به این همایش ارسال شده که از این میان حدود 145 مقاله به صورت نهایی پذیرفته و بهصورت پوستر ارائه و همچنین چهار پانل سخنران تخصصی ارایه شد.
کریمی خاطرنشان کرد: نتایج حاصل از این همایش در قالب قطعنامه تنظیم خواهد شد و نکات کلیدی آن جهت استفاده در برنامههای استراتژیک کشور از جمله سند چشمانداز به اطلاع مدیران اجرایی و قانونگذاران کشور خواهد رسید.
No tags for this post.