شناسائی ژن عامل تومورهای مغزی

پژوهشگران در مطالعات جدید خود موفق به شناسائی نوعی ژن و عملکرد ویژه آن شده اند که دارای ارتباطی مستقیم با بروز تومورهای مغزی و برخی بیماری ها مانند صرع است.

این پژوهش ها با همکاری و سرپرستی پزشکان بیمارستان اطفال میر Meyer Children's Hospital  در شهر فلورانس انجام شده و طی آن یک جهش ژنتیکی منجر به بروز تومورهای مغزی موسوم به   Angiocentric Glioma tumour شناسائی شد که علاوه بر کودکان ، در افراد بالغ و بزرگسالان نیزدیده می شود.

در این مطالعات ژن موسوم به MYB شناسائی و مورد مطالعه قرار گرفت که درتوسعه و رشد تومورها دخالت داشته و همچنین ژن موسوم به QKI نیز شناسائی شد که وظیفه پیشگیری از رشد تومورها را بر عهده دارد.

گفتنی است این نوع از تومورها از نوع غدد خوش خیم محسوب شده و عموما به سایر بافت های بدن سرایت نمی کنند اما وجود آن ها در مغز می تواند عوارضی همچون صرع در پی داشته باشد که در این شرایط بیمار ناگزیر به انجام عمل جراحی مغز خواهد بود.

بر اساس گزارش تیم تحقیقاتی فوق ؛ در این مطالعات ژن موسوم به MYB شناسائی و مورد مطالعه قرار گرفت که درتوسعه و رشد تومورها دخالت داشته و همچنین ژن موسوم به QKI نیز شناسائی شد که وظیفه پیشگیری از رشد تومورها را بر عهده دارد.

پژوهشگران در مطالعات فوق الذکر موفق به ابداع روش درمانی جدیدی برای پیشگیری از بروز تومورهای مغزی شدند که در آن از ترکیب هر دو ژن استفاده شده است. در این مطالعات ، دانشمندان از مدارک و مستندات پزشکی موجود در بیمارستان میر استفاده کرده و همچنین گروهی ویزه از بیماران را تحت نظر قرار دادند.

  شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله پزشکی ژنتیک طبیعی Nature Genetics journal منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا