پروژه جنجالبرانگیز ویرایش ژنی جنینهای انسانی کلید خورد
سازمان جنینشناسی و لقاح انسان (HFEA) در بریتانیا طی بیانیهای اعلام کرد: کمیته مجوز ما درخواست دکتر "کتی نیاکان" از موسسه فرانسیس کریک در لندن را برای تمدید مجوز تحقیقات آزمایشگاهی خود به منظور انجام ویرایش ژنی جنینهای انسانی تائید کرده است.
دکتر نیاکان اظهار کرده بود که قصد دارد با استفاده از روش CRISPR-Cas9 به اصلاح جنینهای انسانی بپردازد.این جنینها به کودک تبدیل نخواهند شد و باید پس از 14 روز از بین بروند و تنها برای تحقیقات پایه قابل استفاده هستند.
نیاکان قصد دارد ژنهایی را شناسایی کند که در روزهای نخستین باروری نقش دارند؛ یعنی زمانی که یک جنین پوششی از سلولهایی را میسازد که بعدها به جفت تبدیل خواهند شد.جنینهای مورد استفاده در این تحقیق، آنهایی هستند که توسط زوجهای تحت درمان لقاح خارج رحمی اهدا شدهاند که به آنها نیاز نداشته و قرار بوده از بین بروند.
به گزارش ایسنا، سال گذشته محققان چینی از دستکاری ژنوم جنینهای انسان برای نخستین بار خبر داده بودند که باعث بروز نگرانیهای اخلاقی در مورد این حوزه جدید علم شد. در این تجربه، محققان دانشگاه یاتسن در گوانژو از روش CRISPR-Cas9 برای اصلاح جنینهای بدست آمده از یک کلینیک باروری استفاده کرده بودند.
No tags for this post.