ارائه خدمات تخصصی با هدف بهبود کیفیت زندگی بیماران
این پژوهشکده به دنبال فعالیتهای علمی ـ پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و با هدف انجام تحقیقات، آموزش و ارائه خدمات درمانی موردنیاز مردم و بیماران در سطح کشور در زمینه بیماریهای پستان تأسیس شد و پس از اخذ موافقت جهاد دانشگاهی، این مرکز از سال ۱۳۸۷ بهعنوان پژوهشکده به فعالیت خود ادامه میدهد.
از کلینیکها و مراکز تخصصی این مرکز میتوان به کلینیک جراحی، معاینه، تشخیص و غربالگری، رادیولوژی، مرکز تخصصی سرطانهای فامیلی و توارثی، کلینیک مشاوره ژنتیک، بازتوانی و لنف ادم، صدای مشاور، آزمایشگاه، شیمیدرمانی و انکولوژی، پیگیری، زیبایی و کلینیک فاطمه الزهرا (س) اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، اکنون این پژوهشکده با نزدیک به دو دهه فعالیت در زمینه پژوهش و درمان تجارب ارزشمندی کسب کرده است. علاوه بر این، ثبت دهها مقاله علمی ـ پژوهشی در مجامع بینالمللی بهطور جامع پاسخگوی همه نیازهای مبتلایان به بیماریهای پستان است.
بیش از ۵۰ هزار مراجعهکننده در سال
پژوهشکده سرطان پستان با ارائه کلیه خدمات درمانی به بیماریهای پستان بهعنوان تنها مرکز منسجم و متمرکز تشخیصی و درمانی در کشور به شمار میآید که بهطور خاص، بر روی بیماریهای پستان فعالیت میکند و سالانه بیش از ۵۰ هزار مراجعهکننده از سراسر کشور و کشورهای همسایه دارد.
گام برداشتن در جهت آموزش و ارتقای آگاهی بانوان ایرانی با برگزاری همایشهای عمومی و انتشار بروشورهای آموزشی، انجام پروژههای غربالگری با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تدوین پروتکل درمانی بیماریهای پستان جهت استفاده دیگر مراکز و پزشکان، ازجمله فعالیتهای شاخص این پژوهشکده به شمار میآید.
بر اساس گفتههای مسئولان پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی، این مرکز درصدد است تا با بهرهمندی از دانش پزشکان متخصص و فوق تخصص در رشتههای مختلف ازجمله ژنتیک، جراحی، اکولوژی، پاتولوژی، رادیولوژی و اخلاق پزشکی و انجام تحقیقات بنیادی بهصورت یک «مرکز دانشبنیان» در جهت کنترل و کاهش مرگومیر زنان و مادران مبتلا به این بیماری و پیشگیری از صدمات جبرانناپذیر واردشده به خانوادهها و درنهایت جامعه گام مهمی بردارد. همچنین با بازسازی و نوسازی این مرکز و تجهیز امکانات و تأمین وسایل پیشرفته پزشکی با کمک خیرین عرصه سلامت کشور، فضای مناسب روحی و جسمی را برای مراجع خود فراهم آورد تا بتوانند فشارها و استرسهای ناشی از بیماری سرطان پستان را تحمل کنند.
اکنون پژوهشگرانی از رشتههای مختلف مانند ژنتیک، جراحی، انکولوژی، رادیوتراپی، اپیدمیولوژی و زنان با این پژوهشکده همکاری میکنند.
فعالیتهای پژوهشکده سرطان پستان
فعالیتهای پژوهشکده سرطان پستان در قالب 10 گروه پژوهشی در زمینههای «بیماریهای پستان»، «ژنتیک سرطان» و «کیفیت زندگی بیماران سرطانی»، «انفورماتیک سرطان»، «اخلاق زیست پزشکی در سرطان»، «زیست مواد و مهندسی بافت در سرطان»، «ایمنی و سلول درمانی سرطان»، «طب سنتی، مکمل و جایگزین در سرطان» و «پیشگیری از سرطان» به شکل پروژههای تحقیقاتی کاربردی در امور درمانی و نیز خدمات درمانی مرتبط در کلینیکهای جراحی، سونوگرافی و ماموگرافی، انکولوژی، لنف ادم، مرکز جراحی محدود، کلینیک مشاوره ژنتیک و کلینیک پیگیری بیماران ارائه میشود.
فعالیتهای پژوهشکده سرطان پستان
این پژوهشکده با برگزاری دورههای آموزش رسمی، کنفرانسهای ماهانه، کارگاههای آموزشی، آموزش مجازی و آموزش بیماران در راستای اهداف این مرکز برای مبارزه و درمان سرطان پستان گام برداشته و تاکنون فعالیتهای مؤثری نیز انجام داده است.
همچنین، کلینیک تخصصی مراقبتهای حمایتی و تسکینی در پژوهشکده سرطان پستان باهدف ارائه خدمات تخصصی در زمینه مراقبتهای حمایتی و تسکینی و افزایش کیفیت زندگی بیماران و خانوادههای آنها مدتی پیش افتتاحشده است.
ازآنجاییکه هدف اصلی مراقبتهای حمایتی- تسکینی افزایش کیفیت زندگی بیماران و خانوادههای ایشان است و این خدمات با رویکرد جامع به ابعاد سلامتی در جنبههای جسمی روانی و اجتماعی معنوی ارائه میشود، بنابراین، بیماران و نیز خانوادههای آنها میتوانند برای بررسی و برنامهریزی بهمنظور آشنایی با چگونگی ارائه مراقبتهای تخصصی یادشده به این کلینیک مراجعه کنند.
بر اساس این گزارش، خدمات قابلارائه در این کلینیک شامل مواردی از قبیل ارائه مشاوره تخصصی طب تسکینی، ارائه مراقبتهای مربوط به کنترل درد و سایر علائم بیماری (تهوع، بیاشتهایی و…)، ارائه مشاوره روانشناسی، ارائه مشاوره خانواده، ارائه مراقبتهای معنوی، آموزش اصول خود مراقبتی در سرطان، مراقبتهای فاز انتهایی، خدمات مراقبت و پیگیری بیمار و ارائه مشاوره تلفنی ۲۴ ساعته است.
علاوه بر این، راهاندازی آزمایش ۲۱ ژنی در راستای تمایز بیماران سرطانی نیازمند به شیمیدرمانی از مهمترین فعالیتهای این مرکز است که بهمنظور تمایز بیماران نیازمند و غیر نیازمند به شیمیدرمانی راهاندازی شده و با انجام آنها میتوان بخش قابلتوجهی از بیماران را از شیمیدرمانیهای غیرضروری و آثار سوء آنها معاف کرده و علاوه بر این، صرفهجویی اقتصادی چشمگیری در حوزه درمان به وجود آورد.
No tags for this post.