حسگر تعریق برای بررسی وضعیت بدن در سطح مولکولی

محققان دانشگاه کالیفرنیا در همکاری با محققان دانشگاه استنفورد موفق به ایجاد روش جدیدی شده اند که در آن با استفاده از عرق بدن انسان می توان به اقدامات نظارتی بر روی سلامت وی پرداخت. هدف اصلی این پژوهش انجام مطالعاتی بر روی عرق انسانی به عنوان راهی برای تعیین سلامت فرد بود.

این حسگر های زیستی می توانند مواد شیمیایی را بسته به درجه حرارت فرد استفاده کننده از آنها کالیبره کنند. سپس داده ها را در زمان واقعیشان به برنامه نصب شده بر روی تلفن همراه هوشمند فرد ارسال کنند.

بر اساس محققان این تحقیق، عرق انسان یکی از اصلی ترین منابع برای دستیابی به داده های شیمیایی بدن است. از این داده های شیمیایی نیز برای تحلیل و بررسی اتفاقات رخ داده در درون بدن یک انسان استفاده می شود. همچنین این ماده به پزشکان در تعیین شمار مختلفی از بیماری ها، افزایش عملکرد ورزشی و حتی تعیین استفاده از مواد مخدر یاری می رساند.

علی جاوی (Ali Javey) به عنوان راهبر این تحقیق در این باره بیان کرد که: «عرق بدن می تواند به عنوان یکی از اهداف اصلی حسگر های غیر تهاجمی پوشیدنی مورد استفاده قرار گیرد و تحلیل آن نیز بسیار ساده است. برای به دست آوردن آن نیازمند به آسیب رسانی به بدن و انجام اعمال پیچیده نیست. همچنین اطلاعات زیادی درباره سلامت یک فرد را شامل می شود.»

این محققان برای سیستم جدید خود حسگرهای زیستی انعطاف پذیری را طراحی کردند که می تواند متابولیت و الکترولیت های موجود در عرق بدن را اندازه گیری کند. این حسگرها می توانند بر روی سربند و مچ بند های هوشمند نصب شوند و در هر جا و هر زمان مورد استفاده قرار گیرند.

این حسگر های زیستی می توانند مواد شیمیایی را بسته به درجه حرارت فرد استفاده کننده از آنها کالیبره کنند. سپس داده ها را در زمان واقعیشان به برنامه نصب شده بر روی تلفن همراه هوشمند فرد ارسال کنند. البته این حسگر ها بر روی 4 ماده شیمیایی پتاسیم، سدیم، لاکتات و گلوکز تمرکز دارند. تجمع پتاسیم و سدیم در عرق انسان دلالت بر کم آبی بدن است. این در حالی است که لاکتات بر روی خستگی عضلانی تمرکز دارد.

جورج بروکس به عنوان یکی از همکاران در این تحقیق بیان کرد که: «این آغاز قلمرو جدیدی در زمینه حسگرهای زیستی است. این حسگر ها نه تنها برای استفاده های شخصی هستند بلکه برای استفاده فضانوردان و افرادی که اطلاعات بدنی آن ها در زمان واقعی مهم است و دائما باید تحت نظر باشند نیز مناسب است.»

منبع: Techtimes

ترجمه: احمد محمدحسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا