دانشگاه ها خروجی های خود در حوزه اشتغال فارغ التحصیلان را قوی تر کنند
دکتر وحید احمدی در گردهمایی معاونان پژوهشی دانشگاههای منطقه شش کشور که به میزبانی یزد برگزار شد، گفت: خوشبختانه از طریق قراردادهای منعقد شده در سطح وزارت علوم به لحاظ رویکرد بینالمللی با دیگر کشورها، زمینه بسیار خوبی برای دانشگاهها فراهم شده است و علاوه بر این نیز خود دانشگاهها توافقنامههایی با دانشگاههای مشابه خود دارند که کمک زیادی به توسعه این رویکرد میکند.
وی به استقبال کشورهایی مانند فرانسه و آلمان با همکاری در حوزههای مختلف، ابراز امیدواری کرد که دانشگاههای کشورمان با همتایان علمی خود همکاری مشترک و در قالب خروجیهای مشترک، طرحهای مشترک را تعریف کنند.
معاون وزیر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سوق یافتن برخی از دانشگاهها به سمت تحصیلات تکمیلی، این رویکرد را از جهت این که موجب افزایش ظرفیت علمی دانشگاه میشود، خوب ولی به لحاظ این که هرم آموزشی را دچار اختلال میکند، نامطلوب است.وی با اشاره به وجود 4.8 میلیون نفر جمعیت دانشجویی کشور، سرمایه گذاری روی حدود 800 هزار نفر و فراموش کردن چهار میلیون نفر دیگر را به لحاظ ضرورت تامین نیروی انسانی مورد نیاز این مملکت نامطلوب خواند.
احمدی با بیان این که امروز دیگر رقابت بین دانشگاهها صرفاً علمی نیست، از دانشگاهها خواست با قویتر کردن خروجی خود در حوزه اشتغال فارغالتحصیلان، ورودیهای قویتر را به سمت خود جلب کنند.
وی بر تقویت بیشتر ارتباط دانشگاه با صنعت تاکید کرد و گفت: وزارتخانه در نظر دارد با تدوین برنامههای برای ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه به ویژه در مقطع کارشناسی از سال سوم تحصیلی، موضوع کارورزی و ارتباط با صنعت و خلاقیت را برای دانشجویان مورد توجه بیشتر قرار دهد تا به اشتغالزایی فارغ التحصیلان کمک کند.
وی در رابطه با سوق یافتن دانشگاهها به سمت مأموریتگرایی و تقاضا محور شدن پژوهشها نیز از تهیه آئیننامههایی برای ارتقای اساتید بر اساس ارائه طرح در حوزه صنعت و از سوی دیگر رایزنی برای ایجاد قانون معافیت مالیاتی برای شرکتها و واحدهای تولیدی به لحاظ ارتباط با دانشگاه و مشارکت در امر تحقیقات و غیره، خبر داد.
معاون پژوهشی وزیر ایجاد آزمایشگاه مرکزی به عنوان آزمایشگاه مرجع در دانشگاهها را نیز در راستای مراجعه بیشتر صنایع به دانشگاه و از سوی دیگر توجه به مقوله درآمدزایی دانست و گفت: خوشبختانه برای سال آینده اعتبار نسبتاً خوبی برای شبکه آزمایشگاهی و تجهیز آزمایشگاهها در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از تعیین بودجه خوبی برای قطبها، انجمنهای علمی و تأمین پایگاههای منابع دانشگاهها و غیره خبر داد.
وی در مورد نحوه حضور اساتید در شرکتهای دانشبنیان که یکی از دغدغههای دانشگاه ها بود، نیز گفت: آئیننامه و دستورالعملی در این رابطه در حال تدوین است که به زودی به دانشگاهها ابلاغ خواهد شد.
به گزارش ایسنا، دکتر احمدی در پایان از تخصیص اعتبار در خصوص بحث شبکه علمی و ارتباطات اینترنتی خبر داد و گفت: در این رابطه با وزارت ارتباطات و فناری اطلاعات نیز توافق نسبی برای افزایش پهنای باند در ازای تعرفه قابل قبولی برای دانشگاهها صورت گرفته که در حال پیگیری است.
No tags for this post.