نامرئی سازی سلولهای لوزالمعده با هدف درمان دیابت نوع اول
در بیمارانی که از دیابت نوع اول رنج می برند سیستم ایمنی بدن به لوزالمعده حمله می کند که در نتیجه آن بدن بیمار توانایی لازم برای کنترل طبیعی قند خون را از دست می دهد.
این دسته از بیماران باید مراقبت همیشگی از میزان قند موجود در خونشان داشته باشند و به همین خاطر اندازه گیری دقیق آن برای چندین بار در طول روز و سپس تزریق انسولین با هدف حفظ سطح مناسب قند خون اقدامی ضروری است.
با این حال کنترل دقیق قند خون فرآیندی مشکل است که در نتیجه معمولا بیمار به عوارض مختلف دیگری مبتلا می شود.
بسیاری از پزشکان بر این باورند که تکنیک درمانی مناسب تر برای این دسته از بیماران جایگزین سازی سلولهای تخریب شده لوزالمعده با سلولهای سالم است که بدین ترتیب فرآیند کنترل گلوکز و انتشار انسولین به راحتی صورت می گیرد. این نگرش بر روی بسیاری از بیماران انجام شده که با نتایج امیدوارکننده ای نیز همراه بوده است اما یک مشکل بزرگ ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده است و آن عملکرد تهاجمی سیستم ایمنی بدن به سلولهای پیوندی است که بیمار را ملزم به استفاده مادام العمر از داروهای ضد واکنش سیستم ایمنی می کند.
اکنون تیمی از محققان دانشگاه MIT، بیمارستان کودکان بوستون و چند انستیتوی تحقیقاتی دیگر شیوه ای مناسب را برای مقابله با واکنش سیستم ایمنی بدن ارایه کرده اند.
آنها ماده جدیدی ساخته اند که از آن می توان برای محافظت از سلولهای پیوندی به لوزالمعده استفاده کرد. در واقع آنها سلولهای مورد نظر را پیش از پیوند زدن با استفاده از این ماده در دل نوعی کپسول قرار می دهند تا به نوعی در برابر سیستم ایمنی بدن نامرئی شود.
به گزارش مهر، در بررسی هایی که بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده مشخص شد که این سلولهای محافظت شده دیابت بیمار را تا شش ماه آن هم بدون ترس از واکنش سیستم ایمنی بدن کنترل می کنند.
No tags for this post.