اعتیاد به تلفن همراه ، معضلی جهانی

پژوهش های جدید دانشمندان نشان می دهد که افراد معتاد به استفاده از رسانه های دیجیتال و تکنولوژی های همراه مانند تلفن های همراه هوشمند ، تبلت ها و ….. به دلیل استفاده دائم از این تکنولوژی حتی در زمانی که به رختخواب وارد شده اند ، کمتر از سایر افراد خوابیده و استراحت کمتری دارند . این موضوع در حالی عنوان می شود که بررسی های پژوهشگران حاکی از این موضوع است که استفاده گسترده و اعتیاد آمیز از فناوری های همراه و رسانه های دیجیتالی بر تمامی شئون و کیفیت زندگی افراد تاثیر می گذارد . 

جوانان 18 تا 34 ساله ، ساعات نسبتا زیادی از زمان روزانه خود را به استفاده از تلفن های همراه هوشمند پرداخته و در این میان بیشترین سهم استفاده ، جهت دسترسی به اینترنت و کمترین استفاده ، جهت برقراری تماس بوده است . 

در مطالعات جدیدی که توسط محققان فوروم جهانی اقتصاد انجام شده است ، 5 هزار کاربر رسانه های دیجیتال در کشور های  برزیل ؛ ایالات متحده امریکا ، آفریقای جنوبی ، آلمان و چین  به عنوان گروه آزمایشی انتخاب شده و تحت مطالعه قرار گرفتند . نتایج این مطالعات حاکی از مشابهت اختلال خواب و کیفیت زندگی در بین افراد دارای اعتیاد به استفاده از رسانه های دیجیتال بوده و مشخص شد این موضوع ارتباط چندانی با حوزه جغرافیائی محل زندگی کاربران ندارد .

متاسفانه امروزه در سراسر دنیا شاهد وابستگی بسیار زیاد انسان ها به تلفن های همراه خود بوده و بسیاری از مردم هر چند دقیقه یک بار تلفن های همراه خود را چک کرده و حتی در حال رانندگی یا عبور از خیابان های شلوغ به انجام این عمل می پردازند . این موضوع می تواند خطرات بسیاری را در پی داشته باشد . به باور کارشناسان ، به نظر می رسد  کسانی که همیشه با تلفن های همراهشان کار کرده و یا بازی می کنند ، در خواب و رویا هستند . این افراد هرگز به این مساله استفاده دائمی از تلفن همراه خود توجه نمی کنند و فکر می کنند هیچ مشکلی در رابطه با این وضعیت و عادت آن ها وجود ندارد .

از سوی دیگر پژوهشگران در بررسی های خود دریافتند که جوانان 18 تا 34 ساله ، ساعات نسبتا زیادی از زمان روزانه خود را به استفاده از تلفن های همراه هوشمند پرداخته و در این میان بیشترین سهم استفاده ، جهت دسترسی به اینترنت و کمترین استفاده ، جهت برقراری تماس بوده است . 

از سوی دیگر نتایج آمارها و تحقیقات انجام شده در این رابطه ،نشان دهنده عمق تاثیر فاجعه آمیز اعتیاد دیجیتالی بر روابط بشری بوده و  بر اساس پژوهش های جدید انجام شده توسط محققان مشخص شد که ، استفاده بیش از حد از موبایل های هوشمند و تکنولوژی های مشابه توسط افراد ، می تواند بنیان عاطفی خانواده را به خطر انداخته و موجب جدائی عاطفی در بین همسران شود . این تحقیقات به تازگی  توسط فدراسیون زنان چین انجام شده است .

در این پژوهش ، 31 هزار و 344 نفر مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته و در نتیجه آن مشخص شد که آن گروه از افرادی که در طول شبانه روز به میزان بیشتری از تکنولوژی های دیجیتال استفاده می کنند در مقایسه با سایر افراد عادی ،  به طور قابل توجهی از سطح پائین تر روابط خانوادگی برخوردار هستند .

نکته قابل توجه و بسیار مهم در این رابطه ، اعتراف 73 درصد از افراد مورد مطالعه قرار گرفته شده ، به این موضوع است که آن ها در تمام طول روز با موبایل خود سرگرم بوده و 43 درصد از این افراد نیز اعلام کردند در هنگام دید و بازدید با اقوام و دوستان خود و در زمانی که در میان جمع قرار دارند ، با موبایل خود بازی می کنند . این موضوع همچنین در زمانی که افراد در کنار خانواده و همسر خود نیز هستند ، مصداق دارد .

بر اساس این مطالعات ، استفاده بیش از حد از تلفن های همراه در بین زوج ها سبب رنجیدگی ، اضطراب و سایر اختلالات احساسی در طرف مقابل شده و موجب کاهش سطح روابط عاطفی زوج ها و خانواده ها می شود . پژوهشگران در پایان گزارش خود ، پیشنهاد می کنند که بهتر است در طول شبانه روز برای دست کم  یک ساعت موبایل ها و سایر ابزار های الکترونیکی را کنار گذاشته و با افراد خانواده خود به صورت چهره به چهره و مستقیم گفتگو کرده و ارتباط داشته باشید .

منبع : efe

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا