صرفه جویی 50 درصدی در هزینه ها با سیستم کنترل هوشمند بخاری گازی
مهدی مبلی در خصوص اختراع خود به ایسنا گفت: بخاریهای گازی خانگی از جمله لوازمی هستند که تقریبا از زمان تولید تاکنون هیچ گونه پیشرفت قابل توجهی در بروزرسانی فنی و بهینهسازی مصرف سوخت آنها انجام نشده است در حالی که براساس گزارشهای شرکت ملی گاز بیشترین مصرف گاز در فصل زمستان به غیر از مصارف صنعتی مربوط به استفاده گرمایشی در منازل، ادارات و مکانهای عمومی است که همین امر هزینههای زیادی را چه به صنعت گاز و چه به مصرف کنندگان تحمیل میکند.
رییس دفتر فنی مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران خاطرنشان کرد: سیستم ابداعی که فاقد نمونه مشابه داخلی یا خارجی است شامل یک دستگاه کنترلر کوچک نصب شده بر روی بخاری و یک حسگر دمایی است که در اتاق یا سالن مربوطه نصب می شود و اطلاعات را به صورت بی سیم به کنترلر ارسال می کند. این دستگاه براساس دمای محیط و تنظیمات قبلی مصرف کننده با کم و زیاد کردن جریان گاز در بخاری، گرمای خروجی از بخاری را تنظیم میکند.
وی تصریح کرد: هزینه تمام شده نمونه اولیه این سیستم حدود 80 هزار تومان بوده که در صورت رسیدن به تولید انبوه مطمئنا کاهش می یابد و البته میزان صرفه جویی حاصل از این دستگاه به حدی است که هزینه پرداختی بابت دستگاه در یکی، دو قبض اول جبران میشود.
مبلی با بیان این که سیستم هوشمندسازی بخاری بدون نیاز به سیم کشی یا هیچ گونه تغییراتی در ساختار اولیه بخاری در بخاری های در حال استفاده قابل نصب بوده و ترموستات (حسگر دمای محیطی) بی سیم آن در هر نقطهای قابل نصب است اظهار داشت: این سیستم که با یک بار تنظیم، بخاری را در دمایی مطبوع نگه میدارد در مدل های مختلف بخاری مستقر در منازل و ادارات، آسایشگاههای معلولان و افراد سالمند، مدارس، مساجد، بیمارستانها و کارخانه ها قابل نصب است.
مبلی در پایان با اعلام آمادگی برای همکاری با واحدهای صنعتی خصوصا صنایع بخاری سازی برای تولید انبوه این دستگاه ابراز امیدواری کرد زمینه کاربرد گسترده این دستگاه و صرفه جویی چشمگیر در گاز مصرفی کشور فراهم شود.
No tags for this post.