نتیجه بخشی یک درمان سرطان برای مداوای برخی بیماران ام اس
روش درمان مذکور با عنوان پیوند سلول های بنیادی خونساز اتولوگ (HSCT) ، سیستم ایمنی معیوب بدن را با استفاده از شیمی درمانی هدف قرار می دهد.
در این روش درمانی، با تزریق سلول بنیادین که از خون بیمار برداشته شده است و پیوند مغز استخوان (روش اتولوگ) سیستم دفاعی بدن بازسازی می شود. این عمل باعث می شود که تحریک کننده های بیماری ام اس فعال نشوند.
حال، محققان انگلیسی از اثرگذاری این روش درمانی برای مداوای برخی بیماران ام اس و نتیجه بخشی آن روی 20 بیمار در طی سه سال گذشته سخن می گویند.
پروفسور 'باسیل شاراک' از بیمارستان هالمشیر رویال در شفیلد گفت: استفاده از این روش درمانی برای بهبود ناتوانی یک بیمار ام اس دستاورد عظیم به شمار می آید.
با این حال، 'اما گری' از انجمن ام اس انگلیس اثرگذاری روش درمانی پیوند اتولوگ روی تمامی بیماران ام اس را رد کرد و گفت: تحقیقات از امیدبخشی کاربرد این روش نشان دارد، اما براساس همین تحقیقات و برغم تاثیر آن در تثبیت و یا بهبود وضعیت بیماران ام اس، این روش احتمالا برای تمامی انواع این بیماری موثر نیست.
به گفته گری، افراد باید توجه داشته باشند پیوند اتولوگ یک روش درمانی تهاجمی همراه با ریسک های قابل ملاحظه است که باید بررسی های بیشتری در زمینه ایمن و بلندمدت بودن تاثیرات آن در درمان مبتلایان به ام اس صورت بگیرد.
بیماری ام.اس یا اسکلروز چندگانه یک اختلال در سیستم ایمنی خودکار بدن است که می تواند منجر به فلج شدید شود. اختلال سیستم ایمنی خودکار، وضعیتی است که در آن بدن آنتی بادی هایی را تولید می کند که به بافت های خودش حمله می کنند. در بدن افراد مبتلا، آنتی بادی هایی تولید می شود که به ماده سفید مغز و نخاع حمله ور می شوند. در بیماری ام.اس میلین یا پوشش رشته های عصبی در مغز و نخاع ملتهب می شود و این التهاب باعث آسیب میلین شده و سیگنال های عصبی نمی توانند در طول رشته های عصبی حرکت کنند.
به گزارش ایرنا از بی بی سی ورلد، علت دقیق بروز این بیماری هنوز مشخص نیست.