تشخیص زودهنگام آلزایمر و پارکینسون با آزمایش پوست
به گزارش ایسنا، تحقیقات محققان دانشگاه سنلوئیس پوتوسی نشان داد که بیوپسیهای پوستی میتوانند برای شناسایی سطوح افزایشیافته پروتئینهای غیر عادی که در دو بیماری آلزایمر و پارینسون متداول هستند، بکار گرفته شوند.
به گفته محققان، تاکنون تأیید پاتولوژی بدون بیوپسی مغزی ممکن نبود، از این رو بیماری اغلب تا پس از پیشرفت، ناشناخته میماندند.
دانشمندان این فرضیه را مطرح کردند که از آنجایی که پوست در جنین از منشا مشابهی با بافت مغز برخوردار است، ممکن است بتواند همان پروتئینهای غیرعادی را نیز نشان بدهد. آزمایش جدید به ارائه یک نشانگر زیستی بالقوه میپردازد که ممکن است بتواند به پزشکان در شناسایی و تشخیص زودهنگام این بیماریها کمک کند.
محققان برای این تحقیق، از پوست 20 بیمار مبتلا به آلزایمر، 16 مبتلا به پارکینسون و همچنین 17 مبتلا به زوال عقل که با بیماریهای دیگر ایجاد شده بود، نمونهبرداری کرده و آنها را با پوست 12 فرد سالم در گروه سنی مشابه مقایسه کردند. محققان این نمونههای پوستی را برای تشخیص وجود انواع خاص پروتئینهای تغییریافته در آنها که میتواند نشانه ابتلای فرد به آلزایمر یا پارکینسون باشد، آزمایش کردند.
این بیماران در مقایسه با مبتلایان به زوال عقلی ناشی از بیماریها دیگر و همچنین افراد سالم، از هفت برابر سطوح بالاتر پروتئین تائو برخوردار بودند. مبتلایان به پارکینسون همچنین نسبت به سایر گروهها از هشت برابر سطوح بالاتر پروتئین Alpha-synuclein برخوردار بودند.
بیماری آلزایمر به عنوان ششمین عامل مرگومیر در آمریکا شناخته شده و 5.4 میلیون نفر در این کشور اکنون به این بیماری مبتلا هستند. بیماری پارکینسون نیز یک میلیون آمریکایی را مبتلا کرده و حداقل 60 هزار مورد جدید در سال به آن اضافه میشود.
به گفته دانشمندان، بررسیهای بیشتری برای تائید این نتایج باید انجام شود، اما یافتهها بسیار جالب هستند، زیرا محققان میتوانند از بیوپسیهای پوستی بیماران زنده برای بررسی و یادگیری بیشتر در مورد این بیماریها استفاده کنند. همچنین از رویکرد جدید میتوان برای سایر بیماریهای مخرب نورونی بهره برد.
این کشف در شصت و هفتمین نشست سالانه آکادمی علوم اعصاب آمریکا در واشنگتن ارائه شده است.
No tags for this post.