ارتقای رتبه کشور در تولید مقالات علمی
در این جلسه که به ادامه بررسی روند تحولات علمی کشورمان اختصاص داشت، گزارش تهیه شده درمورد کمیت و کیفیت مقالات علمی تولیدی در کشور و منطقه غرب آسیا ارائه شد.
در بخشی از این گزارش، شتاب رشد تولیدات علمی ایران و سهم مقالات علمی در این رشد ضمن مقایسه با برخی کشورهای منطقه آسیای غربی با استناد به دادههای پایگاههای معتبر علمسنجی بینالمللی در بازه زمانی «1375-1393 ه.ش» – « 1996- 2014 م» مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
در بخش دیگری از گزارش ارائه شده با اشاره به ارتقای رتبه کیفی مقالات علمی تولیدشده از رتبه 46 در بین 52 کشور در سال 2012 میلادی به رتبه 42 در سال 2014 میلادی، رتبه کشورمان از نظر کمیت مقالات تولیدشده در منطقه نیز رتبه دوم اعلام شده است.
در بخش پایانی گزارش فوقالذکر و در موضوع «استنادپذیری مقالات علمی» اعلام شد تعداد مقالات پر استناد کشور در 10 سال گذشته 956 مقاله بوده که از این تعداد 853 مقاله (89 درصد) پژوهشی و 103 مقاله (11 درصد) ترویجی بوده است.
به گزارش ایسنا،پس از ارائه این گزارش، اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن شامل ایجاد ارتباط بین توسعه سطح علمی و درآمد ناخالص داخلی، ممیزی دقیق مقالات علمی، بررسی میزان تخصیص اعتبار بودجه پژوهشی و ریشهیابی علل و عوامل کاهش بودجه پژوهش و تحقیقات کشور، توجه مضاعف به کاربردیبودن مقالات و برنامهریزی به منظور ایجاد ثروت و ارزش افزوده از مقالات علمی است.
No tags for this post.