عبور کاتالینا ازنزدیک ترین فاصله با زمین

 به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی سی.بی.سی، این دنباله دار با نام رسمی C/2013 US10، فردا از فاصله 110 میلیون کیلومتری زمین عبور خواهد کرد؛ هر چند این فاصله زیاد نزدیک نیست و معادل حدود 72 درصد مسافت میان زمین و خورشید است.

این دنباله دار که به اصطلاح دو دم دارد، در طی چند روز آینده با یک دوربین دوچشمی در نزدیکی یک صورت فلکی بسیار شناخته شده، قابل مشاهده است.
پل کلونینگر استاد نجوم و عکاس نجوم در لانارک هایلندز Lanark Highlands در حدود 50 کیلومتری غرب اوتاوا گفت: تشخیص این دنباله دار اکنون تقریبا راحت است. کاتالینا به ستاره انتهایی در دسته دب اکبر بسیار نزدیک است و به صورت یک ستاره کرکی متمایل به سبز مشاهده می شود.
پایگاه خبری نجومی EarthSky نیز به علاقمندان توصیه کرد که این دنباله دار را در ساعاتی پس از نیمه شب و قبل از طلوع خورشید مشاهده کنند.
در این سایت آمده است: با توجه به رسیدن این دنباله دار به نزدیک ترین فاصله با زمین، بهترین فرصت برای رصد آن فرا می رسد بنابراین تلاش کنید تا برای آخرین بار آن را ببینید.
این دنباله دار از اواخر ماه نوامبر در نیمکره شمالی قابل مشاهده بود، اما هم اکنون بسیار کم نورتر از اواخر ماه دسامبر و اوایل ژانویه است.
دنباله دار کاتالینا که منشا آن ابر مشهور 'اورت' است، سال ۲۰۱۳ توسط یک تلسکوپ ۲۷ اینچی مربوط به طرح پیمایش آسمان کاتالینا کشف شد.
طرح پیمایش آسمان کاتالینا پروژه ای است که با هدف کشف دنباله دارها، سیارک ها و سایر اجرام نزدیک زمین به پیمایش آسمان می پردازد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا