استروژن، محافظ زنان در برابر آنفلوانزا
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان دانشگاه جانز هاپکینز علاوه بر مشاهده اثرات استروژن در زمینه آنفلوانزا، مشاهده کردند که استروژن مانع نسخه برداری ویروس ها از خود در داخل سلول ها می شود.
به طور کلی، تکثیر اندک یک ویروس در سلول ها، شدت عفونت را کمتر می کند و احتمال گسترش ویروس توسط افراد را پایین می آورد.
به گفته محققان، پیش از این هم تحقیقات قبلی نشان داده بودند که استروژن خواص ضدویروسی علیه اچ.آی.وی، ابولا و هپاتیت دارد. تولید این هورمون جنسی زنانه در بدن پس از یائسگی متوقف می شود.
به گفته دکتر 'سابرا کلین' استاد دانشگاه جانز هاپکینز، زنان یائسه نشده که تحت انواع خاص تدابیر کنترل بارداری قرار دارند و یا زنان یائسه ای که از هورمون جایگزین استفاده می کنند، در جریان همه گیری فصلی آنفلوانزا بهتر محافظت می شوند.
محققان در این مطالعه که در مجله آمریکایی Physiology: Lung Cellular and Molecular Physiology منتشر شد، سلول های بینی مردان و زنان را در برابر استروژن، استروژن بیسفنول A محیطی و تعدیل کننده های انتخابی گیرنده استروژن قرار دادند.
هر سه شکل این هورمون موجب کاهش تکثیر در سلول های زنان شدند اما در مردان این گونه نبود.
در زنان، استروژن مانع شد که ویروس با استفاده از گیرنده بتا استروژن از خود کپی برداری کند. این یافته جدید به گفته کلین، به تحقیقات آتی در زمینه تاثیرات ضد ویروسی استروژن کمک خواهد کرد.
کلین گفت: ما در این یافته به پتانسیل بالینی استروژن های درمانی پی بردیم؛ این استروژن ها که برای درمان ناباروری و یائسگی استفاده می شوند، احتمالا از ابتلا به آنفلوانزا نیز پیشگیری می کنند.