منابع هیدروکربوری ما را از توجه به انرژیهای تجدیدپذیر بازداشته است
حسین نجابت در گفتوگو با خبرنگار سیناپرس با تأکید بر لزوم توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در کشور، اظهار کرد: ما در بحث انرژیهای تجدیدپذیر از دنیا عقب هستیم. منابع هیدروکربوری ما را از توجه به بسیاری از دیگر منابع انرژی عقب نگهداشته است. ازجمله اینکه توجه ما به انرژیهای تجدیدپذیر کم است. این در حالی است که همه دنیا به سمت توسعه انرژی خورشیدی، انرژی باد، زمینگرمایی، موج و زیستتوده رفتهاند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: در کشور ما استفاده از انرژی خورشیدی مقدور است و میتواند کاملا مقرونبهصرفه باشد که برای راهاندازی آن به توجه جدی دولت نیاز است. البته دولت هم یارانههایی در نظر گرفته است؛ مثلا گفتهشده که اگر فردی در پشتبام خانهاش پنلهای انرژی خورشیدی نصب کند، دولت میتواند تا 60 درصد هزینهها را پرداخت کند. این اقدام خوبی است اما برای پیگیری این موضوع و جا افتادن این مسئله در کشور متولی وجود ندارد. وقتی این انرژی تولید شد، استفاده از آن باید تابع سازوکاری باشد که متأسفانه در دولت ما توجه جدی به این موضوع نشده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا این کمتوجهی به دلیل فراوانی سوختهای فسیلی در کشور است، عنوان کرد: من فکر میکنم دلیل عمدهاش همین است. وقتی ما با تحریمها در یک تنگنا قرار گرفتیم توانستیم در مدت کوتاهی، کارهای چشمگیر و قابلتوجهی در صنعت هستهای انجام دهیم. رسیدن به غنیسازی مسئلهای بود که کسی آن را باور نمیکرد. دلیل آنیکی انگیزه قوی و دیگری همت بلند افرادی بود که باور داشتند میتوانند این کار را انجام دهند. ما میتوانیم در زمینه انرژیهای نو بهویژه انرژی خورشیدی که سیستمهای آن در کشور وجود دارد هم شاهد چنین رشد و توسعهای باشیم. برای اینکه این اتفاق بیفتد به همت و سرمایهگذاری دولت نیاز است. مثل خیلی چیزهای دیگر، بهرهبرداری از انرژیهای نو هم باید در کشور جا بیفتد.
نجابت با اشاره به بحث آلودگی هوا و لزوم استفاده از انرژیهای پاک گفت: شاید در زمینه انرژی کاملترین اقدامی که در قوانین بودجه انجامگرفته است، تبصره 13 باشد که بسیار کارشناسی شده بود. در آنجا با یک کار علمی، منابع آلودگی هوا شناسایی و برای کنترل آن پیشبینیهایی ارائهشده است. گفتهشده که ما باید فناوری خود را تغییر بدهیم، گفتهشده که باید نوع سوخت را اصلاح کنیم و دستگاههای فرسوده چه خودرو و چه سیستمهای حرارت مرکزی را اصلاح کنیم. همچنین در بعد فرهنگسازی هم پیشنهادهایی مطرحشده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا این برنامهها اجرایی هم شده است، تصریح کرد: خیر، متأسفانه! شما نگاه کنید همین مقوله جایگزینی خودروهای فرسوده که بسیاری از شهروندان با آن درگیر هستند به بهانه نبودن اعتبار و هزاران بهانه دیگر تاکنون اجرایی نشده است. اگر همین بحث فروش خودروهای انبارشده خودروسازان را که دولت دنبال کرد به سمت خودروهای فرسوده میبردیم، علاوه بر فروش خودروها میتوانستیم یک اصلاح ساختار انجام دهیم و آلودگی هوا را کم کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از راههای مقابله با بحث آلودگی هوا، اصلاح سوخت است. ما اتومبیلهای گازوئیلی در کشور داریم که سطح آلودگی آنها قابلقبول نیست و باید اصلاح شود. این موضوع به یک مدیریت کارآمد و اولویت در اعتبارات نیاز دارد. ما انکار نمیکنیم که با کمبود منابع مواجهیم اما در زمینه تخصیص اعتبارات باید این اولویتها دیده شود.
No tags for this post.