محققان در مورد شیوع دو بیماری گرمسیری جدید هشدار دادند
یکی از این بیماری ها یک عفونت باکتریایی است که meliodosis نام دارد و معمولا از جوندگان به انسان منتقل می شود و همراه با ذات الریه و آبسه است.
این بیماری در مقابل طیف وسیعی از داروهای آنتی بیوتیک مقاوم است. محققان برآورد کرده اند که سالیانه حدود 165 هزار نفر به این بیماری مبتلا می شوند و 89 هزار نفر جان خود را از دست می دهند. احتمال بروز این بیماری در جنوب و شرق آسیا، مناطق گرمسیری استرالیا، آفریقا و جنوب آمریکا بیشتر است.
بیماری دیگر که منشا ویروسی دارد، زیکا (Zika) نام دارد که توسط پشه منتقل می شود و شیوع گسترده ای در برزیل داشته است. زیکا برای اولین بار در سال 1940 در آفریقا شناسایی شد و تا سال گذشته در آمریکا ناشناخته بود تا اینکه ابتلا به آن در برزیل، پاناما، ونزوئلا، السالوادور، مکزیک، سورینام، جمهوری دومینیکن، کلمبیا، گواتمالا و پاراگوئه، توسط مقامات بهداشت تایید شد.
پشه ناقل این ویروس Aedes aegypti نام دارد و بیشتر در آب و هوای گرمسیری دیده می شود. این ویروس علاوه بر زیکا، ناقل بیماری های دیگری از جمله تب زرد و تب دانگ است. هزاران نفر در برزیل به زیکا مبتلا شدند؛ در حالی که ویروس هنوز از بین نرفته است و مقامات بهداشت برزیل تولد نوزادان مبتلا به میکروسفالی و نوزادان متولد شده با انواع اختلالات ذهنی و جسمی را مربوط به این ویروس می دانند. در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده ای برای این بیماری وجود ندارد.
محققان بر این باورند که بیماری های نوظهوری که به سرعت منتقل می شوند و بشر درک ناچیزی از آنان دارد، یک تهدید جدی سلامت محسوب می شوند که مهمترین نمونه آن بیماری ابولا است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش از 28 هزار نفر در سراسر جهان به ویروس ابولا مبتلا شده اند و بیش از 11 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایرنا از رویترز، نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Microbiology منتشر شده است.