ایرلند میزبان بعدی شبکه بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان شد
کنسرسیوم ایرلند LOFAR بودجهای بالغ بر دو میلیون دلار برای توسعه شبکه این تلسکوپ بینالمللی دریافت کرده تا بتواند وضوحی قابل رقابت با تلسکوپ فضایی هابل را ارئه کند.
این اعلان که توسط ریچارد بروتون، وزیر کار، سرمایهگذاری و نوآوری ایرلند و دیمین انگلیش، وزیر آموزش و پرورش این کشور انجام شد، نشاندهنده پایانی بر سالها رایزنی توسط جامعه علمی ایرلند برای ساخت ایستگاه LOFAR در این کشور است.
این ایستگاه با استفاده از کمکهای مالی بنیاد علوم ایرلند (SFI)، کمکهای مالی بشردوستانه و کمکهای خصوصی در قلعه بیر در شهر افلی ایرلند ساخته شده و توسط موسسه موسسه اخترشناسی رادیویی هلند (ASTRON) به شبکه تلسکوپ رادیویی متصل خواهد شد
شبکه LOFAR که برای اولین بار توسط ملکه هلند در سال 2010 افتتاح شد، شبکه ای از آرایههای تلسکوپ رادیویی است و طوری طراحی شده تا به عنوان یک وسیله مستقل با وضوح بسیار بالا عمل کند. این آرایهها در اصل یک تلسکوپ رادیویی را تشکیل دادهاند که دیش آن از شرق لهستان تا مرکز ایرلند گسترش یافته است.
ساخت و ساز چنین دیشی بسیار دشوار است، اما اخترفیزیکدانان با استفاده از اصل تداخلسنجی، میتوانند چندین تلسکوپ را با ترکیب سیگنالهای آنها، تجزیه و تحلیل تداخلشان با یکدیگر و استفاده از این الگوی تداخل برای ایجاد یک تصویر با وضوح بالا از آسمان بطوری که انگار از یک آنتن بزرگ بدست آمده، به یک تلسکوپ واحد تبدیل کنند.
به گزارش ایسنا،بنا بر اعلام کنسرسیوم I-LOFAR ، پنجاه ایستگاه در این شبکه وجود دارد که در سراسر شش کشور شریک در این پروژه گسترده شده است که طبق آن، هلند از 38 ایستگاه، آلمان از شش ایستگاه و هر کدام از کشورهای فرانسه، سوئد و انگلیس از یک ایستگاه برخوردارند.
No tags for this post.