افزایش میزان بازدهی تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریکی

 مهسا جلالی از محققان این طرح پژوهشی گفت: با توجه به اهمیت استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یک انرژی پاک، تحقیق و مطالعه درخصوص ساخت سلول های خورشیدی و تجاری سازی آنها رو به افزایش است.

وی با اشاره به اینکه از مشکلات موجود در زمینه تولید انبوه سلول های خورشیدی، بازدهی پایین و هزینه بالای آنها است، افزود: به کمک روش های جدید تولید و ایجاد تغییرات در ساختار سلول های خورشیدی می توان بر این مشکلات غلبه کرد.
جلالی اظهار کرد: طراحی و تولید سلول خورشیدی نانوساختار با بازدهی بالا از طریق مهندسی کردن لایه های تشکیل دهنده این سلول ها و بهره گیری از روش های صنعتی کم هزینه و ساده از اهداف انجام این کار تحقیقاتی است.
وی بیان کرد: یکی از راه های نوین در ساخت سلول های خورشیدی نانوساختار، طراحی و ساخت سلول خورشیدی به صورت دو لایه یعنی اضافه کردن یک لایه پراکنده کننده نور علاوه بر لایه اولیه حاوی نانوذرات اکسیدتیتانیوم است؛ در این طرح نیز از طریق تغییر نانوساختار اکسیدتیتانیوم به کار رفته در لایه پراکنده کننده، سطح مؤثر این لایه و میزان جذب رنگ و نور در این سلول ها و در نتیجه راندمان کلی آنها افزایش یافته است.
جلالی گفت: نتایج این طرح در صنایع تولید برق با استفاده از فناوری خورشیدی نانوساختار و همچنین در صنایع وابسته به تولید انرژی پاک قابل کاربرد خواهد بود.
وی درخصوص نحوه ساخت و بررسی این سلول ها افزود: نتایج مطالعات نشان داده که با استفاده از این فرایند و ایجاد عیوب ترک شکل روی نانومیله های موجود در لایه پراکنده کننده نور، سطح مؤثر و در نتیجه میزان جذب رنگ به مقدار 20 درصد و بازده سلول خورشیدی به میزان 10 درصد افزایش می یابد.
نتایج این تحقیق در نشریه Journal of Applied Electrochemistry منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا