طرح‌های محققان بدون بروکراسی اداری اجرایی می شود

اخیرا در کشور انجام تحقیقات کاربردی توسط محققان و پژوهشگران مطرح است تا نیازها و مشکلات موجود در صنایع مختلف، بر مبنای علم و دانش مرتفع شود. برای تحقق این موضوع، ارگان ها و نهاد های مختلفی همچون پارک های علمی و فناوری، معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی تلاش دارند تا این طرح های نو را به محصول تبدیل کنند.

همچنین در این راستا رویدادهایی علمی مانند استارتاپ ویکندها، ایده بازارها و … برگزار می شوند تا در آن ایده های محققان مطرح شده و سپس توسط سرمایه گذاران، سرمایه گذاری شود؛ در نهایت انتظار می رود این ایده ها به محصولی بر پایه علم و دانش تبدیل شوند. همه این تلاش ها و فعالیت ها در راستای به ثمر رساندن یک ایده هستند.

از آنجا که موتور حرکت پیشرفت، ایده های خلاقانه حاصل ذهن مبتکران است، لازم است که این اذهان خلاق را برای حل معضلات جامعه به کار بگیریم. در همین راستا قرار است یک رویدادی ملی و علمی- ترویجی برگزار شود که بر پایه دانش و توان محققان ایرانی باشد و بتواند نیاز کشور را مرتفع سازد.

«کیمیا» عنوان گردهمایی پژوهشگران و مدیران صنایع مختلف است که پیش بینی شده هر ماهه در یکی از دانشگاه‌ها برگزار شود. هدف از برگزاری این همایش استفاده از ایده‌های پژوهشگران ایرانی با هدف رفع نیازهای واقعی صنعتی و اقتصادی کشور است.

مسعود محمدی، دبیر اجرایی همایش «کیمیا» در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: این همایش، فضایی است که به ترویج علم و انجام پژوهش‌های کاربردی کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه در همایش «کیمیا» صنعتگران، صاحبان صنایع و مدیران شرکت‌های خصوصی و دولتی و پژوهشگران حضور دارند، افزود: در این برنامه، نیازها و مسائل مربوط به صاحبان صنایع مطرح و در مقابل توسط پژوهشگران ایده‌هایی برای رفع این نیازها ارائه می شود. سپس این طرح ها از سوی همان صنعت مورد ارزیابی و حمایت قرار می گیرد تا اجرایی شوند.

به گفته وی، این همایش امکانی برای گپ و گفت مستقیم و بدون واسطه بین بدنه صنعتی کشور و پژوهشگران ایجاد می‌کند.

محمدی درباره تفاوت همایش «کیمیا» با استارتاپ ویکندها و ایده بازارها اظهار داشت: در رویدادهایی مانند استارتاپ ویکندها، ایده‌بازارها و…اصل بر این است تا ابتدا ایده‌ای از سوی محققان مطرح شود و بعد سرمایه‌گذاران به بررسی آنها می پردازند تا در صورت تمایل از آن ایده حمایت کنند.

وی ادامه داد: ایده ها در این رویدادهای علمی عمدتا کاربردی نیستند و نیازهای واقعی صنعت را برطرف نمی‌کنند. به همین دلیل طراحی همایش و رویدادی مانند «کیمیا» که به واسطه ایده محققان، نیازهای واقعی صنعتی کشور برطرف می  شود، ضروری به نظر می‌رسد.

وی افزود: براساس توافق انجام شده با فن‌بازار ملی، قرار است این همایش، ایده‌ها و دغدغه‌های فن بازار را در سطح دانشگاه‌ها مطرح کند تا در مسیر رفع نیاز کشور توسط محققان در دانشگاه‌ها گامی برداشته شود.

دبیر اجرایی این همایش اظهار داشت: با برگزاری همایش «کیمیا»، طرح‌های محققان بدون گذراندن بروکراسی اداری به مرحله اجرایی می‌رسند. بر این اساس می توان نتیجه گرفت که اگر ایده ای حول حل یک مشکل یا نیاز کشور مطرح شود زودتر به پیشرفت برپایه علم و دانش نائل می شویم.

به گزارش مهر، نخستین دوره همایش «کیمیا» ۲۸ دیماه در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار خواهد شد. در نخستین دوره این برنامه مجموعه‌هایی همچون شهرداری، شرکت‌های تولید کننده مواد آرایشی بهداشتی و مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور خواهند داشت.

این همایش با هدف ایجاد ارتباط مستقیم بین محققان و ایده‌پردازان با مدیران سازمان‌ها و صنایع در راستای رفع نیازهای کشور برگزار می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا