ردیابی سرطان با آزمایش خون
در این مطالعات ، پژوهشگران دریافتند که با بررسی و اندازه گیری سطح ذرات و قطعات دی ان ای مرتبط با پوست های مرده در خون ، قادر به تشخیص شدت سرطان و احتمال گسترش آن در سایر اعضای بدن خواهند بود .
در این روش جدید ، دانشمندان اقدام به بررسی و تخمین دقیق ctDNA موجود در خون بیماران می کنند . ctDNA عبارت است از ذرات معلق سلول های مرده تومورهای سرطانی که از بدنه اصلی تومور جدا شده و در سیستم گردش خون رها می شوند .
در همین رابطه دکتر دیوید پولسکی متخصص امراض پوستی و از اساتید دانشگاه نیویورک در ایالات متحده آمریکا و پژوهشگر مرکز پزشکی لانگون ؛ اعلام کرد : در نتیجه مطالعات ما مشخص شد که آزمایش و سنجش دی ان ای تومورهای موجود در گردش خون برای ارزیابی و پیگیری روند تصاعدی احتمال بروز متاستاز در سرطان خون ، بسیار مفید خواهد بود .
در این روش جدید ، دانشمندان اقدام به بررسی و تخمین دقیق ctDNA موجود در خون بیماران می کنند . ctDNA عبارت است از ذرات معلق سلول های مرده تومورهای سرطانی که از بدنه اصلی تومور جدا شده و در سیستم گردش خون رها می شوند . پژوهشگران در ادامه مطالعات خود دریافتند بین میزان این ذرات معلق در خون و احتمال بروز و افزایش سرطان ، ارتباط مستقیمی وجود دارد . در ادامه ، به منظور بررسی دقیق تر صحت این آزمایش ، از بیماران شرکت کننده در این مطالعات تصویر برداری با روش های ایکس ری و سی تی اسکن انجام شده و احتمال بروز متاستاز در بیماران سرطانی در 22 نفر از 26 مورد مطالعه شده شناسائی شد . به این ترتیب مشخص شد که این آزمایش جدید دارای دقتی در حدود 85 درصد است .
دکتر پولسکی در توضیح کارائی این آزمایش جدید اعلام کرد : آزمایش سطح ctDNA خون می تواند به بیمارانی که دارای تومورهای سرطان پوست هستند کمک کرده و به این ترتیب ما قادریم از گسترش بافت های سرطانی در آن ها پیشگیری کنیم . همچنین در آزمایش های جدیدی که انجام شد ، ما دریافتیم که این روش می تواند در برخی از دیگر انواع سرطان از جمله سرطان پستان و سرطان روده بزرگ نیز مفید باشد .
گفتنی است در این مطالعات 31 فرد بیمار سرطانی که بیماری آن ها در مرحله متاستاز پیشرفته قرار داشت مشارکت کرده بودند . در حال حاضر گسترش سلول های سرطانی در بدن انسان با روش های مختلفی از جمله ایمونوتراپی (تقویت سیستم ایمنی بدن) ، درمان مولکولی هدفمند ، جراحی و در برخی موارد خاص با اشعه درمانی مداوا می شود .
شرح کامل این پژوهش ها و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله پزشکی Molecular Oncology منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد . جهت بررسی و مشاهده پژوهش فوق ، اینجا را کلیک کنید .
No tags for this post.