گزارش تصویری و تحلیل فنی امامزاده قاسم بومهن
بنای این بقعه به صورت هشت ضلعی بوده که در هر ضلع یک طاق نمای مستطیل شکل کار گذاشته شده است . ورودی بنا در ضلع شرقی است و بالای آن یک نورگیر مستطیل شکل دیده می شود که نور داخل بقعه را تامین می کرده است .
بر اساس اطلاعات موجود در آرشیو سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور و همچنین شواهد و مستندات تاریخی ، می توان این بنا را از آثار مربوط به اواخر قرن هشتم هجری دانست .
گنبد ساختمان این امامزاده از نوع گنبدهای دو پوش است که از بیرون رک و از داخل عرقچین مانند بوده و قسمت بیرونی بنا با سیمان سفید اندود شده است . در اضلاع شمالی و جنوبی نورگیر های مستطیل شکلی وجود دارد .
در چوبی جدیدی به تاریخ 27 صفر 1333 بر روی بقعه نصب شده است که متن آن چنین است :
« به فرمایش استاد غلامعلی ( این بخش از متن خوانا نیست ) ساکن ( این بخش از متن خوانا نیست ) . در بالای در نیز اسما متبرکه و الهی : الله ؛محمد ؛ علی ؛ فاطمه ؛ حسن ؛ حسین ذکر شده است و در خاتمه این کتیبه نیز نوشته شده است : از خواننده التماس دعا »
قسمت بیرونی بنا فاقد تزئینات خاص است ولی در بخش داخلی ، کف بنا و قرنیز 20 سانتیمتری آن از سنگ خردلی و دیواره ها تا ارتفاع 5 /1 متر با سنگ مرمر سفید پوشش یافته است و بخش بالایی آن و دیواره ها و گنبد از داخل با گچ نما سازی شده اند . در وسط بقعه یک ضریح قرار گرفته است که از جنس چوب و دارای تزئینات مستطیل شکل مشبک و مربوط به دوران معاصر است . در این ضریح کتیبه ای وجود دارد که می توان آن را چنین خواند :
عمل استاد افضل و استاد عبدالله ( حاجی ) ؟ دماوندی .
در هریک از اضلاع بنا از داخل یک طاقچه مستطیل شکل وجود دارد .این بنا به تازگی مرمت شده است و در روی طاقچه های داخلی بقعه آثار روشن شدن شمع مشهود است که نمایانگر احترام اهالی منطقه به فرد مدفون در بقعه است . بر اساس اطلاعات موجود در آرشیو سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور و همچنین شواهد و مستندات تاریخی ، می توان این بنا را از آثار مربوط به اواخر قرن هشتم هجری دانست .
گزارش تصویری و تحلیل فنی : احسان محمدحسینی – فاطمه کردی
No tags for this post.