تابلوی ویژه شرکت های دانش بنیان در فرا بورس راه اندازی می شود
امیرهامونی روز دوشنبه در فستیوال نوآوری های صنعت لوازم خانگی بازار دارایی فکری در نمایشگاه بین المللی تهران افزود: با راه اندازی این تابلو نه تنها شرکت های دانش بنیان بلکه شرکت های کوچک، متوسط نیز می توانند از آن استفاده کنند واطلاعات خود را دربازارفرابورس درج کنند.راه اندازی این تابلو فرآیند پذیرش این شرکت ها را کاملا تسهیل و تقاضای بسیار بالای آنها را برای ورود به فرابورس را آسان می کند.
وی بیان کرد: با راه اندازی بازاردارایی فکری باید نهادهایی ازقبیل شرکت های سرمایه گذاری، شرکت های کارگزاری و شرکت های مشاورسرمایه گذاری نیزشکل می گرفت، اما در اوایل فعالیت این بازار، این نهادها تمایلی به حضور در این بازار نداشتند اما اکنون این نهادها درحال شکل گیری در این بازار هستند.
هامونی اظهارکرد: شرکت های تامین سرمایه تا چند روزپیش راغب به فعالیت درزمینه بازار دارایی فکری نبودند اما اکنون تیم هایی برای ارزیابی فنی،ارزیابی مالی و بازاریابی تشکیل داده اند.
وی ادامه داد: درنشستی که با هیات مدیره سازمان بورس انجام شد مقرر شد، کارمزد معاملات در بازار دارایی فکری از سوی فرا بورس ثبت شود.
وی افزود: کارمزد معاملات در بازار، برای یک محصول استاندارد مثل سهام شرکت های سهامی عام که در بازار پذیرفته شده اند یک رقم ناچیزی است، اما همین کارمزد برای بازار دارایی فکری که یک بازار پیچیده به لحاظ فنی ، حقوقی ، مالی ، اقتصادی وبه ویژه بحث بازاریابی است، مقروم به صرفه نیست.
هامونی اظهارکرد: به هرحال شاید کارمزد چهاردهم درهزار برای یک کارگزاری و یک شرکت تامین سرمایه واقعا صرفه اقتصادی نداشته باشد و این یکی از مسایل و موانعی است که در راه توسعه بازاردارایی فکری مشاهده شده است.
وی گفت:هیات مدیره سازمان بورس بر روی این مقوله نظرمثبت داشته اند که اگر نهادی یا رکنی بخواهد در بازار دارایی فکری فعالیت داشته باشد از جمله شرکت های کارگزاری فرا بورس، شرکت های تامین سرمایه و شرکت های مشاورسرمایه گذاری وبه لحاظ هزینه و فایده برای آن ها مقرون به صرفه باشد، فرابورس برای چند طرح با توجه به نرخ هایی که وجود دارد این کار را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه در کارگزاری ها تمام درآمدها با توجه به قوانین سازمان بورس باید ثبت شود و به تایید سازمان بورس برسد افزود: با فراهم کردن انگیزه ها برای حضور در بازاردارایی فکری ، به طور قطع آینده بهتری را برای این بازاررقم خواهیم زد و مسیری برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان پیموده ایم.
هامونی یادآور شد: در فستیوال برگزارشده تنها بحث خرید و فروش دارایی فکری مطرح نیست بلکه مشارکت سرمایه گذاران در قالب قراردادهای تحت لیسانس نیز مطرح است ، در فرابورس فقط خرید و فروش در بازار دیده نشده بلکه شرایط تحت لیسانس نیزدرقراردادها در نظر گرفته شده است.
در فستیوال نوآوری های صنعت لوازم خانگی 7 ایده نوآور با حضور 20 مجموعه سرمایه گذار برای جذب سرمایه گذار و ورورد به بازار معرفی شد.
فستیوال نوآوری های صنعت لوازم خانگی بازار دارایی فکری برای دومین باراست که برگزارمی شود. اولین بار به صورت عمومی در اسفند 93 همزمان با جشنواره علم تا عمل با ارایه هشت نوآوری برگزار شد.
به گزارش ایرنا، این رویداد فرصتی است که در آن نوآور ابعاد فنی و شرایط بازار کالای خود را در حضور سرمایه گذاران برای جذب سرمایه ارائه می کند.