میزان مصرف میوه کمتر ازمیانگین کشوری
محمدرضا هنرور در گفت وگو با ایرنا اظهارداشت: میزان مصرف میوه نیز توسط مردم استان روزانه 144 گرم و سبزی 277 گرم بوده و این از میانگین کشوری که به ترتیب 202 و 286 گرم است، کمتر می باشد. وی همچنین مصرف لبنیات در میان ساکنان استان گلستان را بالاتر از رقم کشوری آن بیان کرد و افزود: میانگین مصرف روزانه لبنیات در این استان 158 سی سی و در کشور 139 سی سی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان بر اطلاع رسانی رسانه ها در خصوص اصلاح الگوی تغذیه و تلاش برای جلوگیری از بروز بیماری ها و تهدید سلامت مردم استان تاکید کرد و گفت: در این ارتباط کمپین آشنایی با راهکارهای اصلاح الگوی مصرف روغن، شکر و نمک تا پایان ماه جاری همچنان فعال است.
به گفته وی طرح کمپین اصلاح الگوی تغذیه قرار بود تا 29 آذر ادامه داشته باشد که به دلیل اهمیت و استقبال مردم در برخی استانها و از جمله گلستان تا 30 دی تمدید شده است.
وی افزود: فعالیت های انجام شده در سطح استان در قالب طرح اصلاح الگوی مصرف و تغذیه بهره گیری از رسانه ها و برگزاری نمایشگاه ها در راستای افزایش آگاهی هم استانی ها بوده است.
*پوشش 600 مادر باردار مبتلا به سوء تغذیه در گلستان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین گفت: 600 مادر باردار مبتلا به سوء تغذیه در استان شناسایی و با کمک کمیته امداد و بنیاد علوی زیرپوشش طرح تغذیه مناسب قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تعداد 6هزار و 300 بسته و سبد غذایی به ارزش هفت میلیارد و 200 میلیون ریال بین این مادران توزیع شده است.
هنرور همچنین از پوشش دو هزار کودک سه تا 6 سال و هزار کودک زیر یک سال برای تامین تغذیه مناسب آنها خبر داد و گفت: برای پوشش تغذیه این کودکان 10 میلیارد و 428 میلیون ریال هزینه شده که 8 میلیارد و 400 میلیون ریال آن بابت تغذیه کودکان زیر یک سال بوده است.
معاون بهداشتی گلستان از پوشش 5 هزار دانش آموز دختر دوره اول و دوم متوسطه استان در قالب طرح آموزش تغذیه و مصرف مکمل در سال تحصیلی جاری نیز خبر داد و گفت: این طرح طبق برنامه کشوری و با هدف بهبود تغذیه آنها انجام می شود.
*پیگیری راه اندازی 10 پایگاه سلامت در گلستان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر در استان زیرپوشش طرح سلامت قرار دارند، گفت: امسال پیگیر برنامه طرح سلامت در شهرهای 20 تا 50 هزار نفر و بیش از 50 هزار نفر در استان هستیم که مجوز راه اندازی 10 پایگاه سلامت گرفته شده و بخشی از آنها به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی همچنین از دستور راه اندازی 5 پایگاه سلامت در مناطق شهری استان خبر داد و افزود: اکنون در اجرای پزشک خانواده در هر شهر استان، یک مرکز جامع سلامت فعالیت دارد و در هر مرکز کارشناس تغذیه و کارشناس بهداشت وروان مستقر بوده و زیر نظر پزشک خانواده خدمات به شهروندان ارائه می دهند.
به گفته وی راه اندازی این مراکز و توسعه طرح پزشک خانواده در مناطق شهری استان در برنامه سال94 و 95 دیده شده است.
هنرور به برنامه طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، توجه به بخش سلامت دهان و دندان نیز اشاره کرد و افزود: تاکنون در این ارتباط 34 مرکز در استان تجهیز و نوسازی و دو مرکز تجمعی در گرگان و گنبد کاووس با 8 و 7 یونیت تجهیز و در حال ارائه خدمات به شهروندان است.
به گفته وی همچنین راه اندازی مراکز تجمیعی دندانپزشکی در آق قلا، کلاله، مینودشت و علی آبادکتول انجام شده و تا پایان سال جاری بندرترکمن و بخش کمالان علی آباد کتول نیز دارای مراکز تجمیع دندانپزشکی خواهند شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان جذب 18میلیارد و 500 میلیون ریال برای اجرای 126 طرح در قالب بهسازی فضای فیزیکی واحدهای بهداشتی درمانی را از دیگر فعالیت های حوزه بهداشت و درمان این استان در سال جاری برشمرد.
به گفته وی تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه حشره شناسی استان در گنبدکاووس، راه اندازی 8 واحد بهداشتی و درمانی سرکلاته در کردکوی، مزرعه کتول، ماهستان و سنگدوین در علی آباد، آزادشهر و آق تکه خان و شیخ بهلکه آق قلا و مرکز شبانه روزی سرخنکلاته شهرستان گرگان از دیگر اقدامات امسال است.
وی افزود: علاوه بر این باهزینه کرد 63 میلیارد ریال در بخش بهبود استاندارد تجهیزات، 140 مرکز بهداشتی و درمانی و 550 خانه بهداشت، 11 مرکز شبانه روزی، یک مرکز معین و 42 زیست پزشک نوسازی و تکمیل شده است.
هنرور از راه اندازی 34 مرکز نمونه برداری آزمایشگاهی در مراکز بهداشتی روستایی استان نیز خبر داد و گفت: کارشناسان آزمایشگاه در روزهای مشخص هفته به این مراکز بهداشتی روستایی مجهز به آزمایشگاه مراجعه و نمونه گیری انجام و جواب آزمایش را هم به بیماران در همان محل ارائه می دهند.
طبق گزارش اخیر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، این استان یک میلیون و 900 هزار نفر جمعیت دارد که یک میلیون و 100 هزار نفر شهری و 880 هزار نفر روستایی هستند و در 29 نقطه شهری و هزار و هشت روستا سکونت دارند.