ظهور نوعی باکتری مضر با مصرف آنتیبیوتیک!
به گزارش ایسنا، این کشف میتواند درک انسان از این موضوع را تغییر دهد که چرا باکتریها، آنتیبیوتیک تولید میکنند. دانشمندان مدتها بر این باور بودهاند باکتریها برای کشتن باکتریهای دیگر، آنتیبیوتیک تولید میکنند، با این حال، محققان در مطالعه جدید نشان دادهاند، باکتریها احتمالا به منظور تولید بیوفیلمها و نه فقط کشتن باکتریهای دیگر، این ماده را میسازند.
بیوفیلمها، باکتریهایی هستند که بر روی سطوح شکل میگیرند؛ پدیدهای که دندانپزشکان از آن به عنوان پلاک نام میبرند.
بیوفیلمها میتوانند از ریشه گیاهان در مقابل پاتوژنها حفاظت کنند با این حال، آنها ممکن است مضر هم باشند؛ به طور مثال، این مولفهها میتوانند بر روی کاتترها یا لولههای تغذیه بیماران جمع شده و منجر به ابتلای آنها به بیماری شوند.
بسیاری از باکتریها ممکن است بیوفیلمها را در واکنش به آنتیبیوتیک شکل دهند، زیرا بیوفیلم، موجب زندهماندن آنها از حمله آنتیبیوتیک میشود.
دانشمندان آنتیبیوتیکی کشف کردهاند که به طور خاص شکلگیری بیوفیلم را فعال کرده و آن را به روشی انجام میدهد که هیچ ارتباطی با تواناییاش برای کشتن ندارد.
محققان با استفاده از تصویربرداری طیفسنجی جرمی دریافتهاند، باکتری Bacillus cereus (نوعی باکتری موجود در خاک و دستگاه گوارش) در رویارویی با آنتیبیوتیک thiocillin، بیوفیلم تولید میکند. آنتیبیوتیک thiocillin متعلق به گروه آنتیبیوتیکهای پپتید تیازولیل (thiazolyl peptide) است.
بر اساس یافتههای بدستآمده، آنتیبیوتیکها میتوانند به طور همزمان و مستقل موجب شکلگیری بیوفیلم خطرناک در باکتریهای دیگر شوند و این موضوع دارای مضامینی مهم برای سلامت انسان خواهد بود.
جزئیات این دستاورد علمی در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
No tags for this post.