آخرین تلاش برای یافتن ردی از فرودگر فیلائه
فضاپیمای روزتای اروپا این فرودگر را در تاریخ 12 نوامبر 2014 (21 آبان 1393) روی دنبالهدار 67P قرار داد، اما فیلائه حین فرود چندین بار روی زمین خورده و در نهایت در کنار دیواره یک صخره آرام گرفت.این فرودگر توانست یک اجرای از پیش برنامهریزی شده کوتاه را با موفقیت تکمیل کند اما امیدها برای بازگردان آن به کار تاکنون ناموفق بوده است.
ارتباط قبلی با فیلائه در نهم ژوئیه (18 تیر) انجام شد. دنبالهدار 67P که در ماه اوت در نزدیکترین فاصله از خورشید قرار گرفته بود، تا اواخر ماه جاری به فاصله 300 میلیون کیلومتری آن میرسید.مرکز هوافضای آلمان روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد دمای سطح این دنبالهدار تا منفی 50 درجه سانتیگراد میرسد و ابزار فیلائه به دلیل سرمای بسیار زیاد قادر به کار نیست.
تیمهای کنترل قصد دارند امروز یکشنبه آخرین تلاش را برای برقراری ارتباط با فیلائه و فرمان دادن به آن برای به حرکت درآوردن چرخش صورت دهند.امید است که چرخش چرخ بتواند فیلائه را از جای خود حرکت داده، غبار را از روی صفحات خورشیدی تکان داده و آن را همتراز با خورشید قرار دهد.
اگرچه شانس زیادی وجود ندارد. مهندسان حتی نمیدانند که فرستنده و گیرنده فیلائه هنوز فعال است یا نه. همچنین ممکن است این فرودگر در غبار پوشیده شده باشد.
به گزارش مهر، فضاپیمای روزتا که از اوت 2014 در حال گردش به دور این دنبالهدار است، قرار است تا سپتامبر 2016 به کار خود ادامه دهد.
No tags for this post.