کشف صخره های جدید در ماه
اطلاعات به دست آمده از ماه نورد Yutu متعلق به چین حکایت از کشف کلاس جدیدی از صخره ها در قمر طبیعی زمین دارد که می تواند گمانه زنی ها درباره فرآیندهای آتشفشانی در آن را به اوج برساند.
این ماه نورد در منطقه ای از ماه به نام حفره Zi Wei نوعی از صخره های بازالت را شناسایی کرده است که به دلیل جوان بودن این حفره برای دانشمندان از جذابیت ویژه ای برخوردار است.
ماه نورد دانشمندان چینی با استفاده از ابزار قدرتمندی موسوم به طیف سنج اشعه ایکس APSX و طیف سنج تصویربرداری نزدیک به مادون قرمز و قابل رؤیت VNIS بررسی های دقیقی بر روی این صخره ها انجام داده است.
این بررسی ها که بر روی ترکیبات ساختاری تشکیل دهنده صخره های تازه کشف شده صورت گرفته است نشان از آن دارد که حالا دانشمندان با بازالتهای متشکل از مقادیر قابل توجهی دی اکسید تیتانیوم و سیلیکات آهن منیزیوم روبرو هستند.
این پروژه مطالعاتی با همکاری گروهی از دانشمندان در چین و آمریکا و به سرپرستی دانشگاه شاندونگ در دست انجام است. آنها نتایج کامل این یافته جدید را در نشریه Nature Communications منتشر کرده اند.
ماه نشین «چانگ سه» متعلق به چین در ۱۴ دسامبر سال ۲۰۱۳ با موفقیت بر روی ماه فرود آمد و در ادامه ماه نورد خود را نیز در یک مانور بی نقص به سطح ماه هدایت کرد.
به گزارش مهر، این روبات چرخدار اگرچه پس از طی مسافت ۱۱۴ متری دچار نقص فنی شد اما تصاویر و داده های ارزشمندی از ماه تهیه و راهی زمین کرده است.