استخراج دی ان ای از استخوان های 8 هزار ساله

پژوهشگران سوئدی در حال بررسی و مطالعه دی ان ای استخراج شده از نمونه های استخوانی انسان های ساکن اروپا در دوران نوسنگی هستند . در این مطالعات ، آیکا اومراک محقق دانشگاه استکهلم توانست نمونه دی ان ای بقایای استخوان های یک انسان 8 هزار ساله را با موفقیت استخراج کند . این بقایای استخوانی در یک محوطه باستانی به نام کوم تپه  در منطقه آناتولی و در کاوش های انجام شده در سال 1994 میلادی به دست آمده بود .

منطقه آناتولی در دوران نوسنگی ، یک چهار راه مهم در انتقال فرهنگ و ژن انسان های باستانی محسوب شده و نقشی کلیدی در شکل گیری ساختار مردم ساکن قاره اروپا داشته است .

بررسی های اولیه نشان دهنده این موضوع بود که ساختار و بافت این نمونه های استخوانی بسیار آسیب دیده است و به همین دلیل عملیات استخراج دی ان ای از این نمونه ها بسیار دشوار بود . به همین دلیل پژوهشگران با دشواری بسیاری موفق به انجام این مهم شده و مطالعات انجام شده روی دی ان ای استخراج شده نشان می داد که منطقه آناتولی در دوران نوسنگی ، یک چهار راه مهم در انتقال فرهنگ و ژن انسان های باستانی محسوب شده و نقشی کلیدی در شکل گیری ساختار مردم ساکن قاره اروپا داشته است .

آیکا اومراک درباره این یافته ها چنین توضیح می دهد : من پیش از این تجربه کار روی چنین نمونه های پیچیده ای را نداشتم ولی باید اعتراف کنم که هر ساعت کار مرتبط با این پروژه ،  در آزمایشگاه بسیار ارزشمند محسوب شده و من موفق شدم با استخراج دی ان ای نمونه انسان کوم تپه  نشان دهم که ریشه های مردم امروزین اروپا به منطقه آناتولی بازمی گردد .

گفتنی است جان استورا ، دستیار و دانشجوی آیکا اومراک در این پروژه خاطر نشان کرد : این موضوع نیازمند مطالعات بیشتری است و ما باید روی نمونه های منطقه ای ، بیشتر کار کرده و به این ترتیب بخش های تاریک و ناشناخته انتقال ژن در بین مردم شکارچی ساکن اروپای باستان و کشاورزان شرقی را پیدا کنیم .

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا