روان درمانی شیوه مناسب درمان بیماری های روده ای
در حالیکه پزشکان می دانند روان درمان می تواند موجب کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر در کوتاه مدت شود، اما مطالعه اخیر محققان مرکز پزشکی دانشگاه واندربیلت در ایالت تنسی آمریکا نشان می دهد که فواید این درمان بالغ بر یک سال بعد از پایان درمان هم ادامه دارد.
در این مطالعه، نتایج ۴۱ گزارش بالینی مربوط به بیش از ۲۲۰۰ بیمار از کشورهای متفاوت مورد بررسی قرار گرفت. به گفته دکتر «لین واکر»، سرپرست تیم تحقیق، «ما در این مطالعه دریافتیم که مزایای روان درمانی برای این گروه از بیماران تا بلندمدت ادامه خواهد داشت. این موضوع بسیار قابل توجه است چراکه سندروم روده تحریک پذیر، شرایطی دوره ایی و حاد است که هیچ درمان پزشکی خوبی برای آن وجود ندارد.»
به گفته این محققان، در درمان غربی ذهن را جدا از بدن تصور می کنند، در حالیکه سندروم روده تحریک پذیر یک نمونه عالی از نحوه ارتباط این دو با یکدیگر است.
بر اساس این مطالعه، علائم بیماری های مربوط به روده و معده موجب افزایش استرس و اضطراب شده، که در نتیجه منجر به افزایش شدت علائم بیماری می شود. با کمک روان درمانی می توان این چرخه تسلسل را تا حدودی برهم زد.
به گزارش مهر، در این مطالعات، محققان شمار متفاوتی از شیوه های روان درمانی نظیر شناخت درمانی، ریلکسیشن و هیپتونیز را مورد بررسی قرار دادند.
No tags for this post.