احداث دیتا سنتر در مرکز فضایی البرز
دکتر محمد همایون صدر درباره مرکز داده سازمان فضایی گفت: در این سازمان پروژه مرکز داده در قالب طرح آرشیو ملی تصاویر ماهواره ارائه شده و در مرکز فضایی البرز در حال احداث است. در قالب این طرح نرمافزار درگاه مکانی (پورتال مکانی) طراحی و تجهیزات آن خریداری شده است و در سال 95 راهاندازی میشود.
وی در مورد اهمیت راهاندازی این مرکز داده اظهار کرد: این مرکز میتواند در قالب درگاه مکانی طراحی شده تمام اطلاعات تصاویر ماهوارهای موجود در سازمان فضایی ایران و همچنین سایر سازمانها و ادارات کشور را ساماندهی کرده و امکان دسترسی را برای کاربران در سطح کشور فراهم کند و از همین طریق نیز محصولات با ارزش افزوده سنجش از دور را ارائه کند.
معاون سازمان فضایی اظهار کرد: برای کنترل کیفیت سنجندههای ساخت داخل و تست سنجندههایی که قرار است روی ماهوارههای بومی نصب شود، آزمایشگاه سنجش از دور با همکاری دانشگاهها در مرکز فضایی البرز تاسیس شده و تجهیزات فاز اول آن نصب و راهاندازی شده است.
وی با بیان این که فاز اول این آزمایشگاه عملیاتی شده است، افزود: برنامه تکمیل آزمایشگاه از طرحهای آینده سازمان فضایی است و امکانات این آزمایشگاه در اختیار همه کاربران و مراکز پژوهش کشور است.
صدر ادامه داد: برای این که بتوانیم فرهنگ استفاده از تکنولوژی سنجش از دور را در سازمانها توسعه داده و کاربردی کنیم در حوزه توسعه کاربرد سنجش از دور پروژههای متعددی تعریف شده است که نتایج آن در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
وی با بیان این که تاکنون تعداد زیادی محصولات کاربردی در این زمینه تهیه شده است، به چند نمونه از این محصولات اشاره کرد و افزود: تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشههای خشکسالی، پایش محصولات استراتژیک کشاورزی، تهیه نقشه سطح پوشش برف، پایش سطح دریاچهها و تالابهای کشور، پایش خط تغییرات ساحلی و پایش آلودگیهای نفتی در خلیج فارس، از این جمله محصولات کاربردی هستند.
معاون سازمان فضایی در خصوص این که انجام این پروژهها در اشتغالزایی چه تاثیراتی دارد، گفت: هر نوع تکنولوژی که در اختیار کاربران قرار میگیرد، میدان و زمینه جدیدی را برای فعالیت نیروهای متخصص ایجاد میکند.
وی ادامه داد: محصولات سنجش از دور ویژگی خاصی دارند و با مطالعات فنی و علمی میتوانند نشانگر و ابزار مدیریتی جهت تصمیم گیری باشند و به دلیل تغییر شرایط لازم است این فعالیتها به صورت مستمر در سازمانها و در قالب سامانههای پایش تکرار شوند.
صدر اظهار کرد: فعالیت این معاونت، از نظر حاکمیتی ایجاد زیرساختها و ارائه خدمات جهت ایجاد بستر لازم برای استفاده از تکنولوژیهای فضایی در کشور است تا بدین وسیله با برخورداری از توانمندی دانشگاهیان و بخش خصوصی استفاده از فناوریهای فضایی در کشور توسعه یابد.
وی تعامل با بخش خصوصی را ضروری برشمرد و ادامه داد: یکی از نیازهای توسعه که در حال برطرف شدن است، دسترسی به تصاویر با دقت بالاست که هماکنون دسترسی به تصاویر با دقت متوسط فراهم است و دسترسی به تصاویر با دقت بالا در سال آینده محقق میشود.
صدر اظهار کرد: هدف ما آن است که دسترسی به تصاویر با دقت تفکیکی یک متر را به صورت مستمر برای کشور فراهم کنیم.
به گزارش ایسنا،معاون سازمان فضایی تصریح کرد: در زمان بهرهبرداری از ماهواره سنجشی ملی در سه سال آینده امکان دسترسی به تصاویر از هر نقطه کره زمین برای کشور فراهم خواهد شد. همچنین تامین تصاویر ماهوارهای از کشور جمهوری اسلامی ایران با دقت بالا از طریق خرید و دریافت مستقیم در آینده بسیار نزدیک عملیاتی میشود.
No tags for this post.