تشخیص سرطان با نوعی رنگ مخصوص
پزشکان معمولا از رنگدانه های مخصوصی برای پررنگ تر نشان دادن رگهای خونی استفاده می کنند تا از این طریق درباره وجود هرگونه اختلالی در سیستم قلبی و عروقی تشخیص صحیحی داشته باشند اما حالا این امکان فراهم شده که از نوع پیشرفته تری از این مواد شیمیایی برای تشخیص دقیق سرطان استفاده شود.
دانشمندان دانشگاه استنفورد رنگدانه پزشکی را توسعه داده اند که در مجاورت طول موج مادون قرمز درخشندگی خاصی پیدا می کند. بدین ترتیب ارایه تصاویری دقیق و واضح از اعماق لایه های پوستی امکانپذیر شده و از این طریق پزشکان می توانند وجود توده های سرطانی را تشخیص دهند. به گفته دانشمندان، تشخیص دقیق تومورهای سرطان سینه از مهمترین کاربردهای این نوآوری است.
یکی از ویژگیهای مهم این دستاورد، درگیر کردن بدن تنها برای یک روز است و برخلاف روشهای دیگر، هیچ تأثیر منفی دیگری برای سلامت فرد به همراه ندارد. دانشمندان تاکنون این نوآوری را بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام داده اند و تا استفاده از آن بر روی نمونه های انسانی فاصله زیادی وجود دارد.
به گزارش مهر، با این حال پیش بینی می شود که با ورود آن به دنیای پزشکی نوین، به عنوان ابزاری سودمند در شناسایی توده های سرطانی به کار گرفته شود.