ژن های عامل هوش شناسایی شدند
مطالعات محققان کالج سلطنتی لندن نشان می دهد که دو خوشه ژنی به نام های M1 و M3، در هوش و توانایی های ذهنی از جمله حافظه، تمرکز، سرعت پردازش، استدلال و عملکرد اجرایی موثر هستند. این دو خوشه ژنی متشکل از صدها ژن هستند و تصور می شود که توسط به اصطلاح یک سوییچ مرکزی کنترل می شوند. محققان امیدوارند که بتوانند این سوییچ را تحت کنترل درآورند.
نکته هیجان انگیز این مطالعه در این است که این خوشه ژنتیکی از مقررات یکسانی تبعیت می کنند و با دستکاری یک ژن می توان تمامی ژن های این خوشه را به طور دلخواه تغییر داد.
این مجموعه 'شبکه های هوش' نام گرفته است. محققان برای انجام این آزمایش، هیپوکامپ 122 بیماری را که به تازگی تحت عمل جراحی لوب تمپورال صرع قرار گرفته بودند، بررسی کردند. تحقیقات نشان می دهد همان ژن هایی که با هوش افراد مرتبط هستند، در صورت جهش منجر به اختلال در توانایی های شناختی و بیماری صرع می شوند.
این مطالعه در مراحل اولیه قرار دارد و انتظار می رود در صورت پیشرفت، دستاوردهای ارزشمندی را در زمینه افزایش هوش و توانایی ذهنی و درمان برخی از بیماری های تحلیل برنده حافظه ، در اختیار قرار دهد.
محققان امیدوارند با استفاده از این مطالعه جدید بتوانند بیماران مبتلا به اختلال شناختی را درمان کنند. در حال حاضر بیش از 16 میلیون نفر در آمریکا به این اختلال مبتلا هستند.
به گزارش ایرنا، نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Neuroscience منتشر شده است.