چشم انداز درمان و پیشگیری از مسمومیت بارداری با داروی دیابت
مسمومیت بارداری وضعیتی بالقوه خطرناک در بارداری است که مادر و فرزندش را تهدید می کند. این عارضه بعد از هفتهٔ بیستم بارداری رخ می دهد و با فشار خون سیستولیک بیشتر از ۱۴۰ میلیمتر جیوه و یا دیاستولیک بیشتر از ۹۰ میلیمتر جیوه که معمولاً همراه با پروتئینوری یا پروتئین در ادرار است، تشخیص داده می شود.
با این وجود محققان استرالیایی تصور می کنند که داروی دیابت «متفورمین» پتانسیل درمان و احتمالا پیشگیری از مسمومیت بارداری را دارد.
محققان دانشگاه ملبورن در یک مطالعه جدید متوجه شدند که این دارو که به عنوان گلوکوفاژ هم فروخته می شود، انتشار سموم از جفت در جریان خون مادر را کاهش می دهد و می تواند به التیام رگ های خونی کمک کند.
پری اکلامپسی سالانه 60 هزار مادر و نوزاد را در سراسر جهان به کام مرگ می کشاند و حدود سه تا هشت درصد همه بارداری ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
'استفان تانگ' استاد دانشگاه ملبورن گفت: در صورتی که ثابت شود متفورمین بار مسمومیت بارداری را کاهش می دهد، این دارو می تواند جان شمار زیادی از مادران و فرزندان آنها را در سراسر جهان نجات دهد.
محققان در جریان بررسی های آزمایشگاهی روی بافت های اولیه انسان، ترشحات ناشی از جفت و اثرات متفورمین روی این ترشحات را آزمایش کردند و متوجه شدند که این دارو از ترشحات پیشگیری می کند و به نظر می رسد که اختلال در رگ های خونی را بهبود می بخشد.
به گفته محققان، در آینده آزمایش های بالینی انجام خواهد شد تا مشخص شود که آیا افزون بر یافته های آزمایشگاهی، متفورمین اثرات مشابه بر زنان باردار دارد یا خیر.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، این مطالعه در مجله آمریکایی Obstetrics and Gynecology منتشر شده است.