با کمک به دیگران به جنگ استرس بروید
مطالعات جدید نشان می دهد که ارائه کمک به دوستان ، آشنایان و حتی افراد غریبه می تواند استرس روزانه را کاهش داده و باعث سلامت روانی فرد شود .
به طور کلی تعداد زیادی از رفتارهای یاری رسانی با سطح بالای احساسات مثبت روزانه و سلامت روان بهتر ، مرتبط است و این رفتارها سطح سلامت روان را افزایش می دهند.
امیلی انسل (Emily Ansell) از پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ییل (Yale University School of Medicine) در ایالات متحده امریکا و از محققان مشارکت کننده در این پژوهش ، در رابطه با اثر ارتباطات اجتماعی در افراد می گوید : « تحقیقات ما نشان می دهد ، هنگامی که ما به دیگران کمک کنیم ، به گونه ای دیگر به خودمان نیز کمک کرده ایم . یک روز پر تنش معمولا باعث می شود تا فرد دچار خلق و خوی تند و ضعف سلامت روانی شود اما یافته های ما نشان می دهد که اگر افراد در انجام کارهای کوچک مانند باز کردن یا نگهداشتن در و غیره به دیگران کمک کنند ، در یک روز پر تنش احساس ضعف روانی نخواهند کرد . »
در این پژوهش، مردم از گوشی های همراه هوشمند خود برای گزارش احساسات و تجربیات خود استفاده کردند . در مجموع 77 نفر بزرگسال در سنین بین 18 تا 44 ساله به مدت دو هفته در این پروژه تحقیقاتی شرکت کردند . شرکت کنندگان هر شب توسط گوشی همراه خود به ثبت ارزیابی فعالیت های روزانه خود می پردازند . از این افراد خواسته شد تا هر گونه حادثه یا رخداد استرس زا و یا پر تنش که در طول روز در حوزه های مختلف فردی، کاری ، آموزشی ، خانه ، امور مالی ، بهداشت و درمان ، تصادف و غیره که با آن روبرو می شوند ، را گزارش دهند .
نتایج بررسی این گزارش ها نشان می دهد که کمک به دیگران احساس خوب را در شرکت کنندگان افزایش می دهد . به طور کلی تعداد زیادی از رفتارهای یاری رسانی با سطح بالای احساسات مثبت روزانه و سلامت روان بهتر ، مرتبط است و این رفتارها سطح سلامت روان را افزایش می دهند.
به اعتقاد انسل ، این بسیار تعجب آور بوده که چگونه اثرات قوی و یکنواخت در سراسر تجربه های روزانه دیده شده اند. او در این رابطه می گوید: « اگر یکی از شرکت کنندگان در روز پرتنش خود رفتارهای مثبت اجتماعی بیشتری را انجام دهد ، به طور کلی استرس و اضطراب روزانه بر احساسات مثبت و سلامت روانش تاثیری نخواهد داشت. تنها کمی از احساسات منفی وجود خواهد داشت که اگر فرد رفتارهای مثبت و یاری رسانی که رفتارهای مثبت اجتماعی هستند را افزایش دهد ، آن ها نیز از بین خواهند رفت . »
در خاتمه لازم به توضیح است که این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در مجله علوم روان شناسی بالینی (journal Clinical Psychological Science) به چاپ رسیده و در وب سایت این مجله در دسترس است. برای مشاهده متن کامل پژوهش فوق اینجا را کلیک کنید .
No tags for this post.