هورمون تستوسترون، موثر در افزایش توانایی مسیریابی مغز
به گزارش ایرنا از ساینس، مطالعات محققان دانشگاه نروژی NTNU نشان می دهد تفاوت مغز زنان و مردان سبب می شود، هریک از آنها برخی از کارها را بهتر از جنس مخالف انجام دهند، برای مثال، هورمون های مردانه تستوسترون در افزایش توانایی مسیریابی مغز نقش دارد.
در این مطالعه از 18 زن و 18 مرد خواسته شد به کمک یک جوی استیک (joystick) آزمون های مسیریابی یک فیلم سه بعدی را انجام دهند. در هر لحظه فعالیت مغز به کمک اسکن fMRI بررسی شد. نتایج نشان داد مردان هنگام مسیریابی از بخش های مختلف مغز استفاده می کنند و مدام به دنبال میانبر و راهبردهای مختلف مسیریابی هستند و به طور کلی تمرینات مسیریابی را 50 درصد بهتر از زنان حل می کنند. همچنین این مطالعه نشان می دهد مردان برای مسیریابی از هیپوکامپ استفاده می کنند؛ در حالیکه زنان بیشتر از ناحیه جلوی مغز کمک می گیرند. نقش هیپوکامپ در مسیریابی موثر تر از بخش جلوی مغز است.
در ادامه آزمایش به زنان شرکت کننده، هورمون تستوسترون داده شد. نتیجه نشان داد که درک زنان از پیچ و خم های مسیر موجود در آزمون، افزایش یافته بود.
شدت و شیوع بیماری های عصبی در زنان و مردان متفاوت است و تحقیقات مختلف نشان می دهد هورمون های جنسی در این امر دخیل هستند. این مطالعه، در درمان بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون با هورمون درمانی موثر است. نتایج این تحقیقات در نشریه Behavioral Brain Research منتشر شده است.