ساخت نخستین دوربین لیزری آشکارساز زوایای پنهان فضاها
فناوری دوربین لیزری برخلاف سایر روشهای مشاهده اجسام پشت دیوار بر مبنای امواج راداری نیست، بلکه در این فناوری میتوان با استفاده از لیزرساز ارزان قیمت و کمحجم زوایای پنهان در راهروها را رصد کرده و یا حتی از این فناوری در مأموریتهای نجات و جلوگیری از تصادف خودروها استفاده کرد.
پروفسور جنیو گارپی، فیزیکدان از دانشگاه ادینبورگ بریتانیا اظهار کرد: استفاده از فناوری امواج الکترومغناطیس برای آشکارسازی اجسام پشت دیوار و پنهان در زوایای بسته به تجهیزات بزرگ و سنگین نیاز دارد، اما با استفاده از فناوری لیزر میتوان دوربینهای آشکارساز را در اندازه دوربینهای مداربسته معمولی تولید کرد.
وی افزود: فناوری دوربین لیزری مشابه سیستمهای آشکارساز لیزری است، با این تفاوت که دوربین لیزری از سرعت بیشتر و دقت بسیار بالاتری برخوردار است.
دوربین آشکارساز لیزری با شلیک میلیونها پالس لیزر در ثانیه به کف راهروها و زوایای پنهان میتواند اثر بازخوردی اجسام پنهان در گوشه دیوار را در کمتر از چند ثانیه پیدا کند.
محققان درباره عملکرد دوربین لیزری در پیداکردن افراد یا اجسام پنهان در خارج از زاویه دید عنوان کردند: پس از شلیک پالسهای لیزر به سطح زمین، فوتونها به سرعت پراکنده شده و پس از برخورد به اجسام اطراف دوباره به سمت محل پرتاب بازتاب شده و در آشکارساز پرسرعت دوربین ثبت میشوند.
به گزارش ایسنا ،فناوری آشکارساز الکترونی در دوربین لیزری امکان ثبت 20 میلیارد فریم در ثانیه را امکانپذیر کرده که در نوع خود بیسابقه است.
No tags for this post.