عوامل اجتماعی موثر بر رضایت از زندگی
رضایت از زندگی بیانگر نگرش مثبت فرد نسبت به جهانی است كه در آن زندگی می كند و در واقع همان احساس خشنودی است. رضایت از زندگی به متغیرهای متفاوتی بستگی دارد كه یك سوی این نیازها به حكومت، سوی دیگر آن به جامعه و در نهایت به خود شخص بر می گردد.
نتایج حاكی از آن است كه رضایت از زندگی 3/ 50 درصد پاسخگویان در حد متوسط، در مقابل 4/ 12 درصد پاسخ گویان رضایت كمی از زندگی داشتند و 3/ 37 پاسخگویان رضایت زیادی از زندگی خود داشتند.
مسئله اصلی این است كه با توجه به تغییرات سریعی كه هر روز در جامعه اتفاق می افتد، رضایت از زندگی در حال حاضر چگونه است و تابع چه متغیرهای است؟ از این رو پژوهشی انجام شده است که هدف این مطالعه بررسی عوامل اجتماعی موثر بر رضایت از زندگی در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد شفت استان گیلان بوده است.
در چارچوب نظری این تحقیق از نظریه های روانشناسی، روانشناسی اجتماعی و جامعه شناسی استفاده شده است. روش تحقیق از نوع پیمایش بوده و به منظور جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق را دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد شفت تشكیل می دهند و حجم نمونه تحقیق 173 نفر بوده كه به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند.
تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 20 spss و به كار گیری آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفته است. در این پژوهش رضایت از زندگی به عنوان متغیر وابسته و پذیرش اجتماعی، امید و خوش بینی، ویژگی های شخصیتی، جنسیت و وضعیت تاهل به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شده است.
نتایج حاكی از آن است كه رضایت از زندگی 3/ 50 درصد پاسخگویان در حد متوسط، در مقابل 4/ 12 درصد پاسخ گویان رضایت كمی از زندگی داشتند و 3/ 37 پاسخگویان رضایت زیادی از زندگی خود داشتند. در این مطالعه بین متغیرهای پذیرش اجتماعی، ویژگی های شخصیتی و وضعیت تاهل با رضایت از زندگی رابطه معنادار وجود دارد.
منبع: عادل سجودی، رضا معصومی راد، سولماز آوردیده، فرزین عبدی، 1394. بررسی عوامل اجتماعی موثر بر رضایت از زندگی (مطالعه موردی دانشجویان پیام نور شفت)، فصلنامه رویش روانشناسی، سال چهارم، شماره 3 (پیاپی 12).
No tags for this post.