آسیبپذیری صخرههای مرجانی در برابر توسعه ساحلی
ابتدا محققان تصور میکردند: جانوران گیاهخوار اقیانوسی از قبیل ماهیها، لاک پشتهای دریایی و خار پوستهای دریایی میتوانند مقدار زیادی از جلبک تولیدی از مواد غذایی وارد شده به اقیانوس را که ناشی از فعالیت بشر است، مصرف میکنند.
هر چند در این مطالعه جدید محققان دانشگاه فلوریدا عکس این باور را تایید و بر اهمیت رشد صخرههای مرجانی در مناطق ساحلی تاکید کردند.
«مایک گیل» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: در این مطالعه دریافتیم درحالی که جانوران گیاهخوار میتوانند تاثیرات آلودگی مواد غذایی را در مقیاسی کوچک کنترل کنند، آلودگی غذایی در وسعتی بزرگتر و واقعیتر بر آنها غلبه میکند. همچنین نمیتوانیم برای حفظ سلامت صخرههای مرجانی تنها بر حفاظت از ماهیها تمرکز کنیم و باید یک رویکرد جامعتر را اتخاذ کنیم.
کود شیمیایی و تخلیه فاضلاب در اقیانوسها، فرایند غنیسازی مواد غذایی را سرعت میبخشد که صخرههای مرجانی را به خطر میاندازد. علاوه بر این، رشد جمعیت انسانی و توسعه، این فرایند را تسریع میبخشد و مقدار زیادی از نیتروژن و فسفر را وارد منابع آب میکند. این فرایند غنیسازی به رشد فزاینده جلبک منجر میشود که به صخرهها و گیاهان دریایی آسیب میزند.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلد ریپرت، به گفته محققان آمریکایی با افزایش آلودگی غذایی، جانوران گیاهخوار دریایی توانایی خود را در کنترل جلبکها از دست میدهند در نتیجه موجب میشود صخرهها بیش از آنچه تصور میشد آسیب ببینند.
No tags for this post.