رابطه میزان مدت حضور در فیس بوک با بروز افسردگی

روزانه در حدود ۹۰۰ میلیون نفر از شبکه اجتماعی فیس بوک استفاده می کنند. یک دلیل آنها این است که با دوستان خود در ارتباط باشند ولی بسیاری از کاربرانی که هر روز ساعت ها در مقابل کامپیوتر می نشینند و با فیس بوک کار می کنند اگر خوب دقت کنند می بینند از این زمان وقت زیادی را نه صرف ارتباط بلکه تنها صرف مقایسه زندگی خود با دیگران کرده اند.

محققان دانشگاه هیوستن آمریکا در بررسی خود مشاهده کرده اند که چگونه بسیاری از کاربران فیس بوک با اطلاعاتی که از این سایت بدست می آورند و با مقایسه زندگی خود با دوستانشان دچار افسردگی می شوند. در یک مطالعه که محققین بر روی ۱۸۰ شرکت کننده انجام دادند مشخص شد که مدت زمانی که هر فرد در فیس بوک است می تواند با بروز علائم افسردگی در او مرتبط باشد.

در بررسی دیگری که بر روی ۱۵۲ نفر انجام شد مشاهده گردید که این علائم افسردگی ارتباط نزدیکی با روندی دارد که کاربران با آن درگیرند و آن مقایسه زندگی خود با دیگران است.

محقق این مطالعه «مای لی استیرز» در این باره می گوید: «این بدین معنا نیست که فیس بوک موجب بروز افسردگی می شود، بلکه احساسات افسرده و صرف زمان زیادی در مقابل فیس بوک و مقایسه خود با دیگران همه دست به دست هم می دهند تا فرد احساس افسردگی کند.»

به گزارش مهر، به گفته محققان این مطالعه، سایت های اجتماعی مانند فیس بودک می تواند جزئیات زندگی مردم را خیلی بیشتر از گذشته در اختیار دوستانشان قرار دهد و مقایسه کردن زندگی خود با دیگران که از قبل هم وجود داشته با ظهور سایت های اجتماعی شدت بیشتری پیدا کرده است. نکته مهم دیگر این است که مردم بیشتر نکات مثبت زندگی خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند و دیدن آنها و مقایسه کردن خود با آنها لزوما با واقعیات زندگی آنها منطبق نیست.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا