ساخت منعطف ترین حسگر جهان با آدامس

 ساخت حسگرهای انعطاف پذیر برای ابزار پوشیدنی، طی چند سال اخیر پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است، با این وجود هنوز هم این حسگرها از انعطاف پذیری لازم برخوردار نیستند و گاهی با خم شدن یا پیچ خوردن، عملکردشان مختل می شود؛ بنابراین ساخت حسگری که با پیچش و خم شدن در همه زوایا قادر به حفظ عملکرد باشد، تحولی عظیم در صنعت فناوری های پوشیدنی محسوب می شود.
محققان تا امروز برای افزایش انعطاف پذیری حسگر ها، از لاستیک های سیلیکونی نرم استفاده می کردند و این اولین باری است که از نانوتیوب های کربنی به همراه آدامس، برای دستیابی به بیشترین انعطاف استفاده می شود. به این منظور، یک قطعه آدامس به مدت 30 دقیقه جویده شد و سپس با اتانول شسته شد و به مدت چند ساعت در گوشه ای گذاشته شد. سپس آدامس در محلولی از نانوتیوب های کربنی و محتویات حسگر قرار داده شد. به گزارش ایرنا از ساینس، حاصل این آزمایش یک حسگر فوق العاده حساس و انعطاف پذیر است که حتی می تواند بخار موجود در بازدم را شناسایی کند.نتایج این تحقیقات در نشریه ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا