نقش هورمون گیاهی در کنترل قند خون
تیمی از پژوهشگران ایتالیایی به این نتیجه رسیدند که وقتی نوعی هورمون موجود در گیاهان و پستانداران به نام «اسید آبسزیک» وارد بدن موشها و انسانها میشود، از میزان قندخون آنها کاسته میشود. در واقع تزریق «اسید آبسزیک» با کاهش تحریک مزمن ناشی از قندخون بالا در سلولهای بتا برای آزادسازی انسولین، به افزایش عمر و عملکرد این سلولها کمک میکند. این یافته امیدها را برای یافتن شیوههای دارویی جدید برای جلوگیری و یا درمان دیابت هموارتر میسازد.
پژوهشگران در این مطالعه به بررسی وجود «اسید آبسزیک» در گیاهان و میوهها و نیز بررسی عصاره سرشار از «اسید آبسزیک» در گیاهان بر روی سطح قندخون موشها و انسانها پرداختند. در این مطالعه، «اسید آبسزیک» مصنوعی، عصاره سرشار از «اسید آبسزیک» طبیعی و نیز دارونما به چندین فرد شرکت کننده تزریق شد. سپس میزان قندخون و انسولین این افراد با هم مورد مقایسه قرار گرفت.
به این ترتیب مشخص شد که «اسید آبسزیک» میتواند نقش تعیین کننده ای در کنترل میزان قند خون داشته باشد.
این پژوهش به تازگی در نشریه The FASEB Journal منتشر شده است.
No tags for this post.