بهره گیری از جلبک برای تولید انرژی

گروهی از پژوهشگران دانشگاه کورنکوردیا در مونترال کانادا، به شیوه جدیدی برای تولید انرژی از فرآیند طبیعی فتوسنتز و تنفس نوعی باکتری دست یافتند. این میکروارگانیزم که سیانوباکتر نام دارد، تقریبا در هر اکوسیستمی بر روی زمین یافت می‌شود. فرآیند فتوسنتز در سلول‌های این جلبک به گونه ای است که تبادل الکترونی در آن صورت می‌گیرد.

البته این نخستین بار نیست که از این جلبک برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می‌شود. برای نمونه مدتی پیش گروهی از پژوهشگران موفق به طراحی نوعی لامپ شدند که از این جلبک به عنوان منبع تغذیه استفاده می‌کرد.

اما در این تحقیق، پژوهشگران به سراع ساخت یک سلول انرژی فتوسنتزی در ابعاد کوچک شدند که در آن، سیانوباکتر در بخش آنود قرار میگرفت. بار خارجی متصل به این دستگاه الکترونهای آزاد شده توسط جلبک را دریافت و به سطح الکترود می‌رساند.

بر اساس نتایج منتشر شده از این پژوهش، این مدار ولتاژی برابر با 993 میلی ولت تولید کرد و حداکثر توان آن نیز 175 میکرووات در شرایط مقاومت 850 اهم بود. این تیم ادعا می‌کند که چگالی توان تولیدی این شیوه 36.23 میکرووات بر سانتی متر مربع، چگالی ولتاژ آن 80 میلی ولت بر سانتی متر مربع و چگالی جریان آن نیز 93.38 میکروآمپر بر سانتی متر مربع بوده است.

با اینکه این مجموعه هنوز با تولید انرژی در مقیاس تجاری فاصله زیادی دارد، اما این پژوهشگران امیدوارند که سلول مذکور به زودی بتواند برای تامین انرژی مورد نیاز دستگاه‌های همراه و رایانه‌ها به کار رود و حتی شاید در آینده بتوان از آن به عنوان یک منبع تجدیدپذیر و پاک برای تامین برق مناطق مختلف دنیا استفاده کرد.

این پژوهش به تازگی در نشریه Technology منتشر شده است.

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا