هفت گام مهم سلامتی

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی «گیام لایف» (Gaiam Life) ، در این گزارش نتایج توصیه های سه کارشناس، یک پزشک، یک متخصص تغذیه و یک مربی ورزشی برای سالم زیستن به صورت فهرست گردآوری شده است.

*** مثبت بیاندیشید

تحقیقات نشان می دهند که داشتن یک نگرش مثبت سالم موجب سالم تر شدن سیستم ایمنی بدن شده و به تقویت سلامت کلی بدن کمک می کند.

محققان می گویند: در واقع بدن آنچه که انسان به آن می اندیشد را قبول می کند پس بر مسائل مثبت تمرکز کنید.

***سبزیجات مصرف کنید

روزی پنج وعده سبزیجات خام، بخار پز، پخته و یا سرخ شده مصرف کنید.

داشتن یک رژیم غذایی مملو از سبزیجات به کاهش خطر ابتلا به سرطان های ریه، کولون، سینه ، دهانه رحم، مری، معده، مثانه، لوزالمعده و تخمدان کمک می کند.

از سوی دیگر گیاهان پر رنگ تر مانند بروکلی، کلم، هویچ، گوجه فرنگی و سبزیجات برگدار مواد مغذی بیشتری دارند.

***روزی پنج وعده غذا بخورید

دانستن این که چه غذایی باید خورد ، چه زمانی باید غذا خورد و چه اندازه باید غذا خورد باعث می شود که سطح سوخت و ساز و انرژی بدن همواره ثابت بماند و به این ترتیب انسان در طول روز انرژی خود را حفظ می کند.

مصرف روزی پنج وعده غذا باعث می شود که انسان بتواند وزن خود را کنترل کند، خونسرد بماند، تمرکز خود را حفظ کند و از خوردن تنقلات پرهیز کند.

***هر روز ورزش کنید

ورزش روزانه نشانگرهای زیستی پیری را کاهش می دهد. همچنین انجام روزانه فعالیت های ورزشی موجب تقویت بینایی، عادی شدن فشار خون، تقویت عضلات، کاهش کلسترول و تقویت تراکم استخوان می شود.

اگر می خواهید زندگی طولانی تر و سالم تری داشته باشید باید ورزش کنید. مطالعات نشان می دهند که حتی انجام 10 دقیقه ورزش در روز در کیفیت زندگی تفاوت ایجاد می کند.

*** خواب خوب شب را از دست ندهید

اگر برای خوابیدن مشکل داریم روش های تمدد اعصاب مانند مدیتیشن و یوگا انجام دهید.

همچنین مطالعات نشان داده اند که خوردن یک میان وعده قبل از خواب به آماده سازی بدن و ذهن برای خواب کمک می کند. 

مصرف غلات با شیر، جوی دو سر و چای بابونه قبل از خواب برای داشتن یک خواب آرام توصیه می شود.

از دیگر اقداماتی که برای داشتن یک خواب خوب می توان انجام داد تاریک کردن اتاق است همچنین بیرون کردن مسائل و افکار نگران کننده از سر و نوشتن آنها بر روی کاغذ نیز در این رابطه موثر است.

*** محدود کردن مصرف چریی های اشباع و ترانس 

از دیگر تغییراتی که باید برای سالم زیستن در شیوه زندگی ایجاد کرد، محدود کردن مصرف چربی های اشباع و ترانس و جایگزینی آنها با اسیدهای چرب امگا 3 است. 

با رعایت این کار می توان خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش داد و حتی حالت های افسردگی را درمان کرد.

مصرف گوشت، شیر و پنیر درست شده از شیر حیوانات علف خوار می تواند دوز سالم امگا 3 را برای بدن تامین کند.

**به جای مصرف مکمل ها غذاهای حاوی ویتامین بخورید

مکمل های جایگزین خوبی برای یک رژیم غذایی مناسب نیست. اگر چه بسیاری از کارشناسان بهداشتی مصرف روزی یک مکمل مولتی ویتامین و مواد معدنی را توصیه می کنند اما باید خالص بودن و بی خطری هر مکمل به دقت ارزیابی شود.

برخی مکمل ها با داروها واکنش نشان می دهند و حتی برخی خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهند.
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا